Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdasdadsasd

weglowodany w jakich produktach

Polecane posty

Gość asdasdadsasd

ciagle sie o nich mowi, jak wpisuje w google to wyskakuje mi co to jest jako chemiczne zwiazki, ale konkretnie jakie to produkty? ? powiedzcie prosze.

Gość Prawdziwy Facet X
Ryz brazowy, makaron z pszenicy durum, platki owsiane , kasza, chleb zytni

Gość Prawdziwy Facet X
To ci podalem zdrowe o srednim indeksie glikemicznym Ale wegle to takze biale pieczywo , ziemniaki,

Gość asdasdadsasd
no ale pytam o takie normalne potrawy. w chlebie zytnim mowisz a razowym nie? a białe pieczywo? ale zytnie chyba jest lepsze niz pszenne? czy pszenne to nie weglowodany? makaron z pszenicy durum no super:) a jakies normalne rzeczy?:)

Gość Prawdziwy Facet X
Kurwa makaronz prszenicy durum to nie jest zaden wynalazek kosmitow....wiekszosc teraz jest z niego robiona. chleb to oglnie weglewodany nie wazne czy z zyta czy pszenicy.WAZNE BY BYL NATURALNY. Bez zbednych dodatkow.

Niemal każdy produkt żywnościowy składa się po części z węglowodanów, tłuszczy i białek. Produkty węglowodanowe to po prostu te, w których węglowodany stanowią główny składnik.

Gość asdasdadsasd
ty mi tu nie przeklinaj. kurcze i widzicie znow mowicie ogolnikai tak jak w googlach a ja bym chciała by ktos mi powiedział np.: najwiecej weglowodanów ma: chleb biały, ryz, kasza..cos tam cos tam nie wiem mniej ale tez maja te:......... bez weglowodanow to np.............. co mam jest a czego nie jelsi np. z diety chce wykluczyc weglowadany??

Gość Prawdziwy Facet X
Nie mozesz z diety wykluczyc weglowodanow. Bo glukoza zasila twoj mozg.( ktorego duzo tam nie pozostalo) Napisalem Ci zdrowe zrodla. Ryz brazowy, Makaron z pszenicy durum , Kasza. Gotowane w wodze.

Gość asdasdadsasd
i co i tylko w tych 4 rzeczach sa weglowodany?

Gość Prawdziwy Facet X
Biale pieczywo odstaw.(najlepiej wogole nie jedz chleba-lepiej ww) Slodycze napoje slodzone WON Z JADLOSPISU Tylko woda

Gość Prawdziwy Facet X
Kurwa weglowodany sa w wiekszosci produktow po trosze, ale to sa moim zdaniem najbardziej wartosciowe ich zrodla

Gość asdasdadsasd
ty wez mnie młody nie obrazaj czy tam u mnie cos z mózgu pozostało cos czy nie ok? nie znasz mnie wiec nie mędrkuj, a gwarantuje ci ze jakbys stanał ze mna twarza w twarz to bys zobaczył ze mym "mózgiem" rownam sie z toba jak nie przewyzszam, to ze pytam o weglowodany nie znaczy ze jestem głupia:P :)

Nie wiem, czy Ci to pomoże, ale w tym wątku http://www.animalpak.pl/forum/viewtopic.php?t=54 są podane ilości białka (B), tłuszczu (T) i węglowodanów (W) w poszczególnych produktach. Ogólnie to dość obszerny temat, np. węglowodany różnią się na proste i złożone, ich wchłanianie zależy od obecności tłuszczu i białka. Nie możesz z diety wykluczyć całkowicie węgli, powinnaś za to ograniczyć te proste (słodycze, soki, owoce, białe pieczywo, dżemy, marmolady - ogólne wszystko, co słodkie, ale też chipsy, paluszki i inne junk food)

Gość Prawdziwy Facet X
I bardzo wazna zasada...Nie smazymy na patelni , zadna panierka itp.

Gość asdasdadsasd
no dobrze a jak w tych róznych głupich dietach pisza "dostaw weglowodany" to niby czego mam nie jesc konkretnie oprócz białego pieczywa? widzisz mędrkujesz ale opórcz tych 4 rzeczy nic sensownego nie napisałes tylko lejesz wode i owijasz kolego w bawełne.

Gość asdasdadsasd
dzieki miumiu młody to ze nie smazymy ma panierce i na patelni to ograniczasz głównie tłuszcz a nie weglowodany. poza tym mozna uzywac patelni beztłuszczowej. to ze w diecie ogranicza sie słodycze, tłuszcze, nie je sie masła, nie smazy tylko piecze i gotuje, to ze ogranicza sie alkohol i je sie pieczywo zytnie to ja wiem. pytam o te weglowodany tylko:)

Gość Prawdziwy Facet X
Jak jestes taka zawodowa dietetyczka to kurwa JAK MOZESZ NIE WIEDZIEC SKAD MAMY CZERPAC WEGLOWODANY?? Przeciez to przedszkolaki wiedza ! Madrala stara jedna kurwa!!! Zyj sobie dalej w swoim swiecie i patrz jak rosnie twa tlusta dupa!

Gość Prawdziwy Facet X
Tluszcze sie nie ogranicza tak btw. Powiem wiecej zastpeujemy tluszczami , braki weglowodanow!!1 Ale taka pizda jak ty nie wie skad wziac zdrowe tluszcze

Gość asdasdadsasd
słuchaj no gówniarzu zjezdzaj stad ok? ja cie nie obrazam choc na ogranicznego lekko wygladasz. nie chcesz pomóc to spieprzaj i tyle:) jejku nikt cie nie docenia w zyciu co? bidulek..

Gość asdasdadsasd
jejku ale się chłopaczek zdenerowował. no juz juz zmykaj z babskiego forum:):):) niech cie ktos wreszcie doceni i nie złosc sie tak bo złosc pieknosci szkodzi a mysle ze nie masz czym szastac:):):):)

wejdz na stronę dla cukrzyków i poszukaj "wymienniki węglowodanowe" Tam jest napisane ile gram czego to jeden wymiennik. Dzięki temu porównasz sobie co ma dużo a co mało cukru.

Gość asdasdadsasd
dzieki:)