Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mauuu

Wysokie ciśnienie

Polecane posty

Gość Mauuu

Od kilku dni mam wysokie ciśnienie waha się w granicach 140/90 150/100 , wczoraj byłam u lekarza dostałam tabletki na obniżenie ale w dalszym ciągu ciśnienie jest takie samo. Puchną mi dłonie i nogi, białka w moczu nie mam, generalnie wyniki mam idealne więc lekarz wykluczył zatrucie. Jestem w 38 tc, szyjka jest już skrócona,brak rozwarcia. Lekarz kazał brać tabletki kilka dni jak nie pomogą to chce mnie do szpitala położyć. Tylko przez to wszystko zapomniałam się zapytać w jakim celu:) czy żeby wywołać poród czy innymi metodami obniżyć ciśnienia?

Gość fdeee
nadciśnienie jest bardzo niebezpieczne dla twojego dziecka, ja bym pojechała do szpitala. Byłam w takiej sytuacji, ciśnienie nie spadło i mnie pokroili.

jeśli tabletki nie pomagają, lepiej jedź na ip. Ja miałam nadciśnienie przed ciążą, a w ciąży idealne. Skoczyło mi jakoś w 35tc na 150/100 i lekarka natychmiast zareagowała. Okazało się, że to jednorazowy skok(były też obrzęki, białka nie), ale muszę mierzyć 2*dziennie i jechać do szpitala, gdy przekroczy 140/90

Gość Mauuu
Jeżeli do jutr ciśnienie się nie unormuje, to zadzwonię do lekarza. Kazał mi prać pół tabletki 3 razy dzienni, biorę je od wczoraj, może organizm musi się jakoś przestawić. Nie chciałabym mieć wywołanego porodu, bo moja mama też tak miała,że tydzień przed porodem miała ciśnienie 160/100 więc wzięli ją do szpitala i wywołali poród, który trwał 12 godzin, ponieważ miała rozwarcie a bólów partych zero.

ja myślę że to normalne,mnie puls skakał bardzo bo 80-150 ale to od 36tygodnia brałam leki,które niewiele pomagały,po prostu dużo krwi mój organizm pompował wiec i obciążało to organizm,synek urodził się ponad 4 kg

Gość Mauuu
Ok 17.30 mierzyłam ciśnienie i miałam 160/105, wzięłam tabletkę i po godzinie było 150/95. Jutro zadzwonię do lekarza niech coś zadecyduje.

Gość gość
Mi się też przydało to zestawienie ciśnieniomierzy ze strony http://rankingcisnieniomierzy.pl/. Jest bardzo dużo różnych mechanizmów każdy się trochę od drugiego różni i tutaj masz podgląd na nie wszystkie w jednym miejscu ładnie podzielone i ocenione przez ludzi.

Gość dariia

Kupowałam zestaw nie tak dawno czyli SmartCardio + Pulsooksymetr DuoControl z tym że ciśnieniomierz został u mnie a przyrząd do mierzenia saturacji oddałam bratu. On ostatnio jest zapalonym triathlonistą więc przyda mu się do lepszej kontroli parametrów krwi. Morfologię robi co miesiąc więc nic dziwnego, że saturacja też go interesuje.

Gość majka
Dnia 13.02.2019 o 15:48, Gość dariia napisał:

Kupowałam zestaw nie tak dawno czyli SmartCardio + Pulsooksymetr DuoControl z tym że ciśnieniomierz został u mnie a przyrząd do mierzenia saturacji oddałam bratu. On ostatnio jest zapalonym triathlonistą więc przyda mu się do lepszej kontroli parametrów krwi. Morfologię robi co miesiąc więc nic dziwnego, że saturacja też go interesuje.

Też polecam zestaw z ciśnieniomierzem SmartCardio i pulsooksymetrem DuoControl. Razem wychodzi taniej, wszystko solidne, atestowane, do codziennego korzystania.