Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfdddfgfddg

Dwa mieszkania - które wybrać?

Polecane posty

Gość gfdddfgfddg

W tym tygodniu kupuję mieszkanie i nie wiem, na które się zdecydować. Oba lokale to mieszkania nowe, w tej samej dzielnicy Plusy pierwszego mieszkania - jest większe - ma lepszy rozkład - jest usytyuowane wyżej niż to drugie - ładny park tuż przy bloku - posiada garderobę Plusy drugiego mieszkania - ma ładniejszy widok - ma większe okna - ma dużą, widną kuchnię - nie ma żadnego sklepu w miarę blisko (najbliższy jest supermarket) Przystanki itd są w podobnej odległości ale i tak poruszam się autem więc nie ma to znaczenia

Gość gfdddfgfddg
Aha, czynsz w obu mieszkaniach jest podobny, więc nie biorę go pod uwagę

Gość maturks4
Zawsze większe!

Gość ruanda
Osobiście wolałabym większe, duża kuchnia to dla mnie żaden atut(bo inne pomieszczenia są przez to mniejsze) - nie spędzam tam większości czasu, może być mała, tyle zmieściła się zmywarka. Garderoba (rozumiem, że zrobiona szafa?) to dodatkowe parę tysięcy. Brak sklepu w pobliżu bywa męczący, często się zapomina czegoś kupić.

Gość kobieta z marsa
moim zdaniem zdecydowanie pierwsze

Gość .m.,.,.,.
kieruj sie rowniez opinia o deweloperze. to wazne ja niedawno kupilam od kiepskiego dewelopera i teraz musze sier meczyc poprawiajac niedorobki na wlasny koszt bo jakbym czekala na ich reakcje na reklamacje to nigdy bym sie tam nie wprowadzila. popytaj luydzi ktorzy juz kupili mieszkania od tych deweloperow

Gość uyttyuututyut
Tu gdzie teraz mieszkam mam sklep na dole, dosłownie 10 metrów od wyjścia z bloku. Jakieś większe zakupy to wiadomo, supermarket, ale bułki rano czy wędlinę wolę kupić w takim właśnie sklepie (albo jak czegoś zapomnę). Różnica między mieszkaniami to 9 metrów, więc znowu nie jakaś drametialna. Ah i w tym większym jest loggia (nie lubię loggi) a w mniejszym jest balkon, ale malutki :(

Gość uyttyuututyut
diametralna*

Gość jeśli większe i ma lepszy rozk
ład to ja bym się nie zastanawiała... W dodatku wyżej i z garderobą. Zdecydowanie pierwsze!

Gość gfdddfgfddg
No właśnie decyzja trudna, postanowiłam, że dziś (ew. jutro) ją podejmę. To drugie (mniejsze) jest widniejsze, na czym również mi zależy. No i widok lepszy (oczywiście dla mnie, może ktoś wolałby inny) ;)

Gość obitobi
To pierwsze. Jest większe - wiadomo, jeśli kuchnia jest mniejsza, to rzadziej używany sprzęt kuchenny lub jakiś świąteczny serwis możesz trzymać w zamkniętej komodzie w innym pomieszczeniu. Widok z okna? Taki widok jest istotny może w pierwszym miesiącu, a potem już się raczej przez okno nie gapisz. Co Ci po malutkim balkoniku? Jak masz większy (loggia), to możesz leżaczek wystawić itp. Spożywczak w pobliżu to spory plus. Park? Fajnie, jak blisko, bo można pobiegać latem. Wyżej? Lepiej, bo Ci młodzież nie hałasuje tak blisko okien i wrzask dzieciaków latem jest mniej słyszalny. Pewnie, że większa kuchnia fajna jest, ale jak dla mnie to jedyny plus drugiego mieszkania. 9 metrów to dużo. To pokoik 3na 3.

Gość Specjal
Widok może się szybko zmienić, wystarczy, że kolejny dom wybudują. Wybieram pierwsze. A jaka tam jest kuchnia?