Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleopatrawgwe

ekonomia czy filologia rosyjska?? co wybrac?

Polecane posty

Gość kleopatrawgwe

ktory z tych kierunkow bardziej oplaca sie studiowac?

Gość ekoros
up Też się zastanawiam między tymi kierunkami.

Gość gość
Filologię rosyjską, do tego zrób jeszcze kurs angielskiego i takie połączenie na pewno da Ci pracę 🖐️

Gość gość
Ekonomia to nuda chyba że twoim spełnieniem marzeń jest praca w banku czy inna papierkowa robota.

Gość gość
Tylko ekonomia rosyjski zrobić jako drugi fakultet

Gość Jula8980808880
Ja bym nie wybrała ani jednego ani drugiego kieunku, ale chyba mniej oblegana jest filologia rosyjska i dzieki temu moze latwiej bedzie o prace... Bo ekonomia to jeden z najczesciej wybieranych kierunkow, a nawet jak znajdziesz pracę np. w banku czy biurze rachunkowym to też nie oznacza wysokich zarobków. Jeśli chodzi o filologię to pomyśl nad jakimś językiem, który jest rzadko znany w Polsce, a np. coraz więcej powstaje firm tej narodowosci. Czy wiele jest rosyjskich firm w Polsce, wydaje mi się, że nie az tak bardzo, może prędzej skandynawskich, albo francuskich, ale tu tylko gdybam bo nigdy się tym bardziej nie interesowałam, także pomysl jaki język warto studiować żebyś nie miała dużej konkurencji, a żeby było na niego zapotrzebowanie. W każdym razie uważam, że są bardziej przydatne jhęzyki od rosyjskiego

Gość Jula8980808880
Ja gdybym miała studiować filologię to zastanowiłabym się na Twoim miejscu nad może jezykiem norweskim, szwedzkim, francuskim, albo japońskim czy chińskim. Angielski, niemiecki i rosyjski to języki dosyć powszechne w naszym kraju. Angielski oczywiście zawsze warto znać dla samego siebie, ale jeśli chodzi o przyszłościową pracę to lepiej zrób rozeznanie na jaki język jest teraz zapotrzebowanie