Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heh to ja

W mieszkaniu aneks kuchenny!!!!!!

Polecane posty

Witam kupiliśmy z mężem mieszkanie miało ono 2 pokoje, przedpokój i łazienkę wc... Chcieliśmy mieć przynajmniej 3 pokoje ponieważ mamy 2 dzieci, więc z kuchni ponieważ była w miare fajna na pokój (12m2) przerobiliśmy na pokój, a w salonie robimy aneks kuchenny oddzielony ladą. Remonty trwają... Dobrze zrobiliśmy? Co myślicie o salonie z aneksem kuchennym?

ja tak mam i jestem bardzo zadowolona specjalnie szukałam takiego układu mieszkania, żeby salon był koło kuchni i wyburzyłam ścianę między nimi tylko pamiętaj o wyciągu i wietrzeniu

Gość ja mam aneks
i jestem zadowolona, ale nie każdemu to pasuje. Ja mam zawsze w kuchni porządek i wiecznie otwarte okno, choc nie gotuję specjalnie smrodliwie. U nas Kuchnia wygląda trochę jak przedłużenie pokoju dziennego - meble w tej samej kolorystyce, o wyglądzie mało kuchennym (nowoczesna linia) itp.

Gość ja tak mam2222
już w drugim (teraz własnym mieszkaniu) i jestem zadowolona nie wyobrażam już sobie kuchni osobno. Jak są goście, nie muszę znikać w kuchni jak przygotowuję kawę, czy jedzenie :) no i przez to rozwiązanie mam 3 całkiem ustawne pokoje na pow. 51m2 a wyobrażasz sobie 3 pokoje na ok 40m2?

Gość babcia jadzia
skoro to już zrobiłaś to po co pytasz, gów..o mnie to obchodzi

babcia jadzia - głupich nie pytam kretynko :D:D:D ja tak mam222 - nie bardzo sobie wyobrażam na takim metrażu 3 pokoi z do czego zmierzasz? Miałaś tak w pierwszym mieszkaniu ?:)

Gość masia.
aneks kuchenny z salonem jest według mnie super :)

Gość KOlejna goopia....
A co zrobisz z gazem i kanalizacją?? :O

Kochana jak się chce to wszystko się da.. tylko trzeba do tego odpowiednich fachowców :) gaz juz mam przeciągnięty do salonu a kanalizacje wyprowadzoną:P

Gość Ja też tak planuje!!
Mieszkasz w bloku??? Nikt nie robił ci "problemów" żebyś przeniosła kanalize?

Gość Ja też tak planuje!!
Jesteś autorko??

jestem, nikt ponieważ to mieszkanie własnościowe :) i nie było przeróbek normalnie gaz został przeciągnięty a kanalizacja poszła go góry mieszkam na ostatnim piętrze :) pozdro

ja tak mam:) sama nie wiem, czasami chcialabym miec jednak oddzielna kuchnię, pomieszczenie wydaje sie byc spore mimo, iz stworzone z dwóch niewielkich pomieszczen...ale ja chyba wolałabym miec oddzielną kuchnię z telewizorem, tak jak to było u mnie w domu:)i w bloku:) (tam gdzie mieszkalam z rodziną) narazie nie mam ani męża ani dzieci, byc moze wtedy to lepsze rozwiązanie, ja odczuwam pewien dyskomfort, tak jakby pozbawiono mnie jeszcze jednego pomieszczenia, ale kupilam karnisze, wiec moze jak w koncu zawiesze firanki bedzzie troche lepiej :)

przecinek powinnam postawic przed "mimo", ale cóż :P tak jeszcze dodam do poprzedniej odpowiedzi, ze w sumie nie jest tak zle, ja mieszkam sama wiec moze temu chcialabym miec oddzielna przestrzen, ale jest jak jest :) jedni chwalą, drudzy nie oprócz tego mam jeszcze pokój i łazienkę, najbardziej ubolewam nad bakiem korytarza :(

Sweet Dreams II nie masz przedpokoju? Czyli u Ciebie pewnie wchodzi się od razu do pokoju tak?

swietne rozwiazanie... ja mam tak w wynajmowanym mieszkaniu... zajefajna sprawa. Ale w domu rodzinnym gdzie zaczynam remont to by byl chyba problem. Nie wiem czy ta sciena nie jest nosna... kurde, ale mi zrobilyscie zagwozdke... i co teraz??

Aneks w salonie w mieszkaniu mmm super sprawa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I masz 3 pokoje bynajmniej ekstra:D

Gość ja nie mam ale mialam
w mieszkaniu. Mieszkanie dosc niewielkie (57 m) i kosztem kuchni dorobilismy pokoj. Po roku mialam dosc!!!!! Teraz mieszkam w domu i mam wielka kuchnie, normalnie jako osobne pomieszczenie i jestem happy :-)

Hmmm aneks kuchenny w salonie podoba mi się wtedy gdy jest ładnie oddzielony czyli panel ciemny oddzielony ładnie od płytek (najlepiej gresowych jasnych) oraz właśnie tak jak ty piszesz meble które oddziela lada wtedy wygląda to jak prawdziwa kuchnia a pomieszczenie wydaje się większe... tylko to wszystko musi być ładnie dobrane kolorystyczne.

Gość Laura63558698
My własnie z mężem mamy w planach tak przerobic wlasnie salon, ktory ma 25 mbo za jedna sciana jest kuchnia i chcemy wlasnie przeciagnac gaz i wode na ta druga scianei dzieki temu zyskamy dodatkowy pokoj a mieszkanie ma 50m2. W wakacje planujemy remont, mamy mieszkanie wlasnosciowe wiadomo ze czuwa nad tym spoldzielnia ale ostatnio byl u nas facet sprawdzal gaz czy nic tam nie przepuszcza pytalsmy sie go czy musimy cos zglaszac a on powiedzial ze nic nie trzeba mowic bo spoldzielnia moze chcec projekty a projekt z 1000zł, ze tylko zadzwonic to hydraulik przyjdzie wode przerobi i gaz tez przeciagnal i ze nikt sie nie bedzie czepial.

nasze mieszkanie nie należy do spółdzielni:) więc możemy robić co chcemy tylko sąsiadów pytamy o zgode zawsze:):):)

Gość Laura63558698
No niestety w Warszawie wiekszosc blokow nalezy do spoldzielni czasem sie zdarza wspolnota mieszkaniowa.

hej ja też tak planuje i też z ladą. Tak jak tu ktoś napisał płytki gresowe super sprawa!! Macie jakieś foty takich aneksów???????