Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suchy sychy piach :)

Strasznie suche wlosy. Co robic???

Polecane posty

Mam bardzo cienkie krecone wlosy. Jak wiadomo, krecone sa juz suche z natury i trzeba je mocno nawilzac zeby wygladaly ok. Ja wpadlam na genialny pomysl, zeby sobie je odrobinke rozjasnic. Uzylam szamponu z Loreala na 24 mycia. Kolor wyszedl ladny, tylko odrobine jasniejszy blond od mojego naturalnego, tak, ze niewiele osob nawet zauwazylo zmiane. Ale po okolo 3 myciach po farbowaniu, wlosy zrobily sie koszmarne po prostu. stracily skret i sa suche jak siano. Stosuje maski i odzywki, takie tluste, specjalnie do kreconych wlosow, ale nie widze efektu. Moze znacie cos co pomoze.

mycie wlosow odzywka? Jakos nie przekonuje mnie to. Bo odzywki nie zawieraja srodkow myjacych przeciez. A efekt na suchych wlosach jest pewnie, ale tylko dlatego, ze odzywka wlasnie wlosow wcale nie myje i nie pozbawia ich naturalnej wydzieliny. Czyli wlosy sa po prostu tluste, dlatego nie suche.

Gość mrowa 09435
Nie, nie są tłuste :) Poczytaj co Ci zalinkowałam, jeden z cytatów: " mycie włosów odżywką jest dla mnie najwiekszym hitem ostatnich czasów. Włosy nie przetłuszczają się bardziej niż po szamponie plus odżywka, rzekłabym nawet że mniej, to znaczy dłużej "wyglądają", nawet jak sa nie pierwszej świeżości, co zazwyczaj nastepuje u mnie w połowie drugiego dnia, to wyglądają lepiej, nie są takie matowo oklapłe, tylko zdrowo lśniące. " To, że odżywka nie zawiera "środków myjąch" to plus a nie minus - te środki myjące (zwłaszcza obecne praktcznie w każdym szamponie detergenty SLS i SLES) wysuszają włosy i drażnią skórę głowy. Odżywka myje dzięki zawartości łagodnych emulgatorów, a nie agresywnych detergentów :) Tylko ta odżywka musi być oczywiście odpowiednia - żadnych napchanych silikonami, bo takie rzeczywiście tylko obciążą włosy.

a jaka odżywke polecasz? Ja mam proste włosy nie farbowane ale niestety nieco przesuszone, wina suszarki niestety, choc staram się chłodnym nawiewem suszyć to i tak włosy niestety się niszczą...