Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melancholijne nastawienie

kaszel, niewiem co sie dzieje,poradzcie.

Polecane posty

od jakiegos tygodnia meczy mnie kaszel, wczesniej oczywiscie katar i bol gardla do dzisiaj. Ale ten kaszel jest bardzo meczacy, wczesniej wypluwalam gesta wydzieline a dzisiaj zauwazylam ze chwilami jest jakas brunatna. Niewiem czy to krew ale nie jest czerwona tylko taka bardziej brazowa. Nie mam goraczki, glowa mnie nie boli. Czy powinnam z tym isc niezwlocznie do lekarza czy nadal moge sie leczyc na wlasna reke??Dzis ide kupic jakis syrop na kaszel bez recepty, a do lekarza nie mam kiedy isc tak naprawde...czy moge tego uniknac??Prosze, poradzcie???Zadko kiedy choruje, moze raz czy dwa razy na rok i zupelnie nie wiem co robic?...

Gość a ja myślę, że....
IŚĆ DO LEKARZA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wiecie, ja jestem taka ze do lekarza nie ide z glupim bolem gardla czy katarem, jezeli nie dzieje sie nic powaznego i zawsze lecze sie na wlasna reke i zawsze pomaga. Mam dwojke dzieci, niemam z kim je zostawic zeby teraz isc do lekarza. A teraz to juz nie wiem co robic...moze samo minie jak kupie jakis dobry syrop wykrztusny???

Gość a ja myślę, że....
tak tak a potem jeszcze zarazisz dzieci i dopiero będzie horror rób jak uważasz

do apteki, zapytac farmaceuty co najlepsze i tyle a potem jak czlowiek powaznie chory to sie musi dopychac do lekarza godzinami bo 50ciu z katarem siedzi... :O

otulona snem... twoja elokwencja cie chyba przerosla.... masz napiecie przedmiesiaczkowe czy kaca?? nie sadze zeby bluzganie tu bylo potrzebne... ale skoro sobie doopa gebe podcierasz to tak ja bede traktowac :)

Gość yga
kup mucosolvan wykrztuśny i tantum verde na ból gardła

Gość otulona masz rację!!!
A ty coralic,przymknij sie z takimi radami.Znalazla sie mądrala.:o

otulona... :D zylka ci jeszcze nie pekla? tobie, wrecz przeciwnie, poradze natychmiastowa wizyte u psychologa bo zanosi sie na dluuuuugotrwale leczenie :D

buhahahahahahaaaaa... wszedzie twardzielki z hoojami, ceepami, pyzdami.... z takim miechem na gebie to daleko nie zajedziesz

Gość też choraa
Coralick ty jakaś tępa jesteś.Dziewczyna ci pisze,że wydzielina,która wypluwa jest brązowa,a ty mówisz że ona katar ma.Doucz się,kobieto,dobrymi radami,które tu dajesz to,doprowadzisz ją,do gorszej choroby.

Gość koniecznie dziewczyno
do lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość lili vanilli
idź do apteki i kup sobie flegaminę na wykrztuszenie zalegającej wydzieliny bądź inny syrop - farmaceuta cos doradzi po silnym przeziębieniu drogi oddechowe muszą się oczyścić odkrztuszasz teraz to co odrywa się z gojących się dróg oddechowych jeśli nie masz gorączki i innych niepokojących objawów nie trzeba panikować

Gość lili vanilli
aha w tej fazie przeziębienie nie jest już zaraźliwe

kupilam syrop pinifelix, podobno dobry na takie cos. Mucosolwan na mnie nie dziala, juz kiedys bralam i nie pomogl, moze ten bedzie lepszy...a jak sie nie poprawi to bede musiala wybrac sie do tego lekarza. Dzieki za rady. A swoja droga na kazdym topiku musicie sie klucic??Prosilam tylko o porade....

Gość bo jestem facetem
Coralick kurwa mac ale ty jestes pojebana :D:D:D.Co nie wlaze na jakis top, to ta dziwa tam siedzi i sie madrzy.Otulona for ju: 👄 🌻 👄

Gość Ja też jestem teraz chora
Nie mam temperatury,mam zapchany nos,męczy mnie kaszel,i tak już od tygodnia.Wczoraj byłam u lekarza,mam zapalenie gardła.Dostałam antybiotyk,flavamed,calcium z wit. C i tabletki EMS. Idź do lekarza.Nie doleczone przeziębienie może mieć poważne komplikacje:( Lepiej zatrzymać to dobrymi lekami zanim będzie za późno.Masz przecież dzieci i nie możesz sobie pozwolić na pobyt w szpitalu ani nawet na leżenie w łóżku w domu.Nie wiem jak jest u ciebie w przychodni ale u mnie dostaje się w rejestracji numerek i idzie na wyznaczoną godzine dzięki temu unika sie kolejek.

u mnie jest tak samo tylko ze mimo wszystko sa kolejki, bo godzinowo jest calkiem roznie....

a ile dalas za te tabletki EMS???

bo one chyba bez recepty, prawda??Moze i ja bym se kupila....

Gość Ja też jestem teraz chora
Przecież jak masz numerek to idziesz i nie interesuje cie że ktoś przyszedł spóźniony.Jak sie spóźnił to niech czeka.U mnie tak jest. Za tabletki dałam 5.60.Pewnie można je kupić bez recepty bo sa dostępne w aptekach internetowych.Ja mam te: http://www.doz.pl/apteka/p9616-Sal_Ems_artificiale_tabletki_musujace_Galenus_12_szt_opakowanie_foliowe

tak, u nas ma sie numerek i wyznaczona mniej wiecej godzine, przychodze na ta godzine a okazuje sie ze przedemna jeszcze 10 osob z numerkami wczesniejszymi, bo ludzie siedza u lekarza po pol godziny i tak to sie ciagnie...

Gość Ja tez jestem chora
To może idź jak lekarz będzie kończył przyjmować? Wydaje mi sie że bez antybiotyku sie nie obejdzie:(

no zobaczymy...wyprubuje ten syrop co kupila, zrobie sobie sok z cebuli, bede jadac do kanapek czosnek i pila mleko z miodem...moze pomoze, chmmm?

Gość Ja tez jestem chora
Rób sobie jeszcze inhalacje.I dużo pij bo to pomaga odksztuszać wydzieline.

o wlasnie, dzieki ze mi przypomnialas. Mam nawet taki olejek do inchalacji eukaliptusowy, na pewno se zrobie:)