Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurs prawa jazdy ! !

Po skończonej jeździe i zaparkowaniu auta...

Polecane posty

co po kolei wyłączamy? Jak mówią Wam instruktorzy ?

Ale na początku światła prawda?

Gość liviana85
Dajemy luz pózniej reczny nastepnie wyłaczamy światła gasimy silnik odpinamy pasy i wychodzimy z autka:)

Ja polecam zostawiac samochod na biegu , w razie W gdyby reczny zawiodl czy cos.Samochod sie nie stoczy wtedy.

powinno się wrzucić luz zaciągnąć ręczny zgasić silnik i światła a jeśli parkuje się na górce to powinno się auto zostawić też an biegu (silnik zadziała jak dodatkowy hamulec)

ja po prostu gaszę auto, wyłączam światła, zaciągam ręczny, sprawdzam czy auto jest na biegu - bo tak jak mówi Sebastos, jak ręczny z jakiegoś powodu zawiedzie, lub zapomnimy go zaciągnąć, to auto na biegu się nie stoczy - no i zabieram swoje rzeczy, i wychodzę ;)

Gość abcdefxyz
Naprawdę zostawiacie samochód na luzie i ręcznym? Mi się to nigdy nie zdarza, zawsze na biegu.

Gość no to powodzenia
z tym zostawianiem auta na ręcznym na mrozie! :-P Na ręcznym na mrozie to sobie można pod górkę startować. Tylko bieg, bo wam ręczny zamarznie i nigdzie już nie pojedziecie aż do następnej odwilży. Chyba że to auto instruktora, to wtedy w sumie... można... :-P Można też potem ewentualnie próbować wczołgać się pod autko i próbować je rozmrozić... palnikiem acetylenowym. Widziałam kiedyś takiego Pomysłowego Dobromira z palnikiem, na mroziku, pod Tirem! :-D