Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem ciekawa...

Jak to z nimi właściwie jest??

Polecane posty

Gość jestem ciekawa...

ostatnio na ulicy widziałam faceta ubranego w sukienkę. zaintrygowało mnie to, gdyż facet mimo dziwnych spojrzeń i szeptów sprawiał wrażenie bardzo pewnego siebie. zresztą ostatnio coraz częściej słyszy się o przypadkach osób, które postanowiły pokazać swoje prawdziwe „ja. dlatego właśnie chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej o transseksualistach. jak to właściwie z nimi jest? macie kogoś „takiego w swoim otoczeniu? myślicie, że w Polsce taka osoba ma szanse na zrozumienie?

Gość a że sie tak zapytam
o transwestytach, niunia. Transseksualista to osoba, która poddała się operacji zmiany płci

Gość ja znam
ja znam jednego transa i powiem Ci, ze jest naprawde w porządku. z tego co sie orientuje w temacie to nie jest to zadna choroba, co prawda jak dowiedzialam się ze moj najlepszy przyjaciel czuje sie dziewczyna, to bylam zszokowana, ale nie zmienilo to naszych relacji. owszem straciłam przyjaciela, ale zyskałam przyjaciolke :)

Gość oni są ok
Osobiście uważam, że transseksualiści to normalni ludzie, którzy po prostu urodzili się w takim a nie innym ciele, z psychika nie pasującą do ciała. Ogólnie w Polsce panuje takie przeświadczenie że osoby trans są chore i trzeba je leczyć, a co tak naprawdę nas obchodzi ze jakiś facet chodzi w sukience? Czy robi on nam jakąś krzywdę? bardzo podoba mi się film „Trans-akcja, który opowiada właśnie o otwartym i przyjaznym podejściu do osób transseksualnych, gdzie bohaterka jest akceptowana i wspierana w swojej drodze do fizycznej zmiany płci