Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GOLCIAA

CO WARTE SĄ PLASTIKOWE OKNA ?

Polecane posty

Gość GOLCIAA

SŁYSZAŁAM DOBRE I ZŁE OPINIE

Gość to samo sa warte co
laminowane panele podlogowe:O

Gość hehehhehee
Jak potrafisz używać z głową to wszystko jest dobre! JAk otwieorasz okno raz na rok w celu umycia to przy plastikach dostaniesz grzyba na ścianach np.... ale jest coś takiego jak mikrowentylacja i jak ją sobie robisz co jakiś czas to jest ok. Długo by pisać ale mi się nie chce. Ogólnie trzeba iść do przodu, więc jaknajbardziej jestem za plastikowymi okienkami.

Gość h-alszka
Okna plastikowe mają wielu producentów. Należy wybierać tych znanych o dobrej renomie. Jakość jest proporcjonalna do ceny. Dobre to i droższe. Kilka lat temu założyłam takie okna do swojego nowego domu. Do tej pory nie mam powodu do narzekań. Okna mam po stronie północnej i południowej. Nie mam miedzy nimi różnicy.

Gość koloicz
co to jest mikrowentylacja? mam problem z grzybem i nadmierna para wodna:(

Gość kjkljkjl
ja mam i jest super, mamy podwojne, mieszkam w UK takze tu jest wilgoc straszna, u mnie w domu nie ma zadnego grzyba..jest sucho, cieplo, okna sa super szczelne,

Gość hehehhehee
Mikrowentylacja to to, że jak przekręcisz tak lekko klamkę w oknie to jest taka maleńka szczelina i wtedy powietrze może krążyć i nie ma grzyba, nie mam pary na oknach itp

Gość koloicz
ok dzieki, sprobuje bo juz nie mam siby do tej pary

Gość h-alszka
Okna mam szczelne, nie mam wilgoci ani grzyba. W duzej mierze jest to zasługa odpowiedniej wentylacji. Jesli ta szwankuje to nie pomogą super wywietrzyniki . Znajomi w swoich oknach mającoś takiego http://www.nawiewnik.pl/ podobno sie sprawdza

Gość 4234ee3e
nie tylko firma,montaż bardzo ważny miałam niemieckie okna bardzo drogie,wszedzie super,ale w jednym pokoju krzywo ramę obsadzili i szpara była między ramą a futryną,okno zaparowane i zimno okropnie teraz mam podobnie w kuchni,regulowanie na zawiasach nic nie pomogło,źle obsadzone okno

Gość do h-alszka
Ja mam takie nawiewy w oknach z sokółki. Ale nie jestem z tego zadowolona,bo nawet jak to zamknę to piździ przez to niemiłosiernie. Mikro wentylację czyli tzw "rozszczelnione" okno stosuję niemal zawsze.

ja mam juz w drugim z kolei mieszkaniu,moi rodzice maja je ponad 10 lat.Są ok.