Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjcbnewbfio32hdiq

jak dlugo idzie mail z polskiego konta do Zimbabwe?

Polecane posty

Gość kjcbnewbfio32hdiq

wysyalam maila z konta wp.pl do kolegi ktory mieszka w Zimbabwe i ma konto na gmail.com / jka dlugo bedzie on musial czekac zeby dostac tego maila?

Ale to chyba pocztą lotniczą? Bo jak zwykłą to jeszcze dłużej, niestety :(

Gość kjcbnewbfio32hdiq
nie,no wydaje mi sie,ze mail to bedzie poczta wirtualna ,ale czy on go dostanie tak szybko ? bo ja np. jak wysle z wp.pl do ko9elzanka ktora ma na interia.pl to ona ma tego maila po jakies niecalej minucie pwoeidzmy, no ale rozumiem,ze i ona i ja jestesmy w polsce i mamy zalozone konta na polskim portalu ,wiec latego tak jest szybko. ale on jest w zimbabwe wiec nie ejstem pewna jak dlugo ten mail bedzie szedl a jezeli dam go jako priorytet to czy wtedy dojdzie on szybciej? czy za taka usluge sie jakos placi (np.SMS do wp.pl czy jakos inaczje) ? jak twak to ile to ksoztuje? i czy jest jakas mzolwisoc zebym dostaal potweirdzenie ze kolega dostal tego maila i czy za to tez sie placi ? PLIS pomozcie!!!!

Gość A tak w ogóle
:D :D :D

obawiam się, że musisz nakleić jeszcze na tego maila znaczek priorytetowy i najlepiej poleconym bo wiesz Zimbabwe to może zaginąć. W tym celu musisz iść poprosić na pocztę o druczek maila poleconego w okienku numer 5. Panie mają te druczki pod ladą bo ludzie kradli na potęgę. I potem wypełniasz ten druczek i wysyłasz do WP. Oni druczek podbijają, wysyłają do ciebie a ty go naklejasz na maija

Gość w Zimbabwe używają tam-tamów
i do napędu komputera prądu z popiardywania słoni

Gość najlepszy top dzisiaj
:D

Gość lolz
jak dzwonisz przez telefon do zimbabwe to pamietaj ze zanim twoj glos dotrze do rozmowcy tam moze sie już zmienic pora roku

Nie, ale serio teraz: czas trwania przesyłki maila zależy od wielu czynników i dokładnie nie da się określić. Możne go jednak zgrubsza oszacować. W tym celu potrzebne będą dwa kompy ustawione w znanej odległości. Wysyłasz maila z jednego kompa na drugi o dokładnie ustalonej godzinie i prosisz osobę przy drugim kompie, żeby podała ci godzinę, o której mail doszedł. Dzięki temu obliczasz czas przesyłki i średnią prędkość maila w przeliczeniu na kilometr. No i teraz wystarczy tylko przemnożyć tak wyliczoną prędkość przez odległość do Zimbabwe i ... voila!

Gość kjcbnewbfio32hdiq
durden: dzieki,za rzeczowa odpwoeidz. moja koelzanke mieszka 60 km ode mnie,wiec moge z nia sie umowic ,co i jak zeby do mnie zadzwonila o kotrej DOKLADNIE dostala maila. teraz tylko pytanie- gdzie moge obliczyc ile jest km z mojego domu do chatsworth w zimbabwe(tam gdzie moj kolega mieszka)? belle de jour- niestety poczta jest zamknieta, no i nie wiem czy moge dostac ten druczek w mojej meisjcowosc, bo u mnie jest tylko jedno okienko ,a wiec nie ma okieka numer 5 . czy to oznacza ze nie maja tego druczka? mysle,ze najpeirw wysle normalnie maila ,a w poniedzialek pojde na poczte i sie zapytam czy maja ten druczek. czy orientuejsz sie mzoe ile on mniej wiecej kosztuje? i na jki adres mam wyslac? czy wystarczy ze wpisze WP.PL departament do spraw maili zagranicznych(Afryka) , Warszawa (mniemam ,ze seidziba wp.pl jest w Wawie) ,chyba lsitonsoz wiec gdzie jest ich biuro, nie? aha, no i jeszcze jedno -jak juz wp, mi przesle podbity druczke to jak mam go przykleic na maila- czy moge wydrukowac maila .przykleic ten druczek ,potem zrobic zdejcie tego maila razem z przyklejonym druczkiem i wtedy wyslac maila jako to zdejcie? ile wtedy to bedzie trwac?

w przypadku kiedy na poczcie jest jedno okienko to musisz iść do naczelnika poczty i powiedzieć, że przysyła Cie króliczek wielkanocny. To taki specjalny kod. Wiesz dla niepoznaki. Kosztuje to 2 kawy tchibo granatowe. Nie daj Boze zielone. Zielone to inny druczek do Kuala Lumpur.

Gość kjcbnewbfio32hdiq
sprawdzilam z kolezanka wyslalam jej maila o 19:17:10 ona dostala o 19:18:03 a wiec wyszlo 57sekund na 60 km a teaz pytanie- oczywscie mail do moejgo kolegi bedzie ''dluzszy''a wiec mniemam ze bedzie zabierac wiecej ''pamieci''z internetu ,wiec czy to spowlni caly proces wysylania , jezeli tak, to i ile? chyba niedlugo ,nie? ten mail nie jest dlug. teraz szukam ile jest km do chatsworth- jak ktos juz wie to prsoze naopsizcie.

Gość kjcbnewbfio32hdiq
belle- aha ,dzieki wielkie. a mozesz mi napisac jak ten naczelnik wyglada? w sensie, znaczy ten naczelnik kto jest nazwa tego druczka,tak? sorry,jezeli to glupie pytanie,ale nie chce zrobic z siebie idiotki ,a chyba nie do konca zrozumialam o co ci chodzi.

Wiesz, dłuższy może być, byleby nie był szerszy, bo wtedy stawia większy opór na łączach. A żeby zmierzyć odległość do Zimbabwe najlepiej wysłać ping z przywiązaną nitką. Jak usłyszysz "ping" to znaczy, że doszedł do celu i wtedy delikatnie, żeby się nie przerwała, zwijasz niteczkę, mierzysz ją - i gotowe :)

Gość kjcbnewbfio32hdiq
moja koelzanka wlasnie zmierzyla i wyszlo jej ze to jest 88563,7 km ode mnie. a wiec jezeli powiedzmy z,e tak juz oszcuje ze to 1sekunda na 1 km to zajmie to 88563,7 sekund czyli 24godziny????? dobrze to obliczylam?

kjcbnewbfio32hdiq, naprawdę świetnie się bawiłem :) ale na razie muszę spadać 🖐️ :)

a najlepsze że o chyba nie prowo:D:D:D:D:D jest zima, trudne warunki pogodowe więc mail może iść dłużej. bo zanim ktoś go w centrali zgra na pendriba i zawiezie dp afryki to troche mini. bp nie wiem czy wiesz ale zimbabwe nie ma bezpośredniego połączenia internetowego z polską.

Gość zimbu
jaja sobie z Ciebie robią kobieto. wpłacasz 60 zł (20 usd) na konto zimbabwe telekomu i masz przez miesiąc gwarancję że dojdzie max w 1 dzień. jeśli chcesz znajdę numer konta i podam na priv. nie zapomij na przelewie podać adresu mail!

Gość i co??doszedł już
ten mail do tego twojego kolegi??