Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milusinska ;)_

Duzo ludzi uwaza ze jestem pusta

Polecane posty

Gość milusinska ;)_

Dlatego,ze jestem cholernie nieśmiała.Nie potrafie sie sensownie wypowiedziec, nerwowo się śmieje,ale udaje ze jestem pewna siebie.:O Głowa w dół, prawie sie nie odzywam chyba że muszę to jak najszybciej zeby zakonczyc rozmowe, ale nikt nie zdaje sobie z tego sprawy że w srodku sie gotuje ze wstydu i strachu... W sumie nie mam pojecia skad ten lek przed innymi - nawet na forum czuje jakas niepewnosc :( Poradzcie cos :(

Gość Misterium zla
idz do psychologa,masz w ogole przyjaciol?czy bliscy mowia Ci to samo?kwestia jak popracujesz nad Soba niesmialosc to nie oznaka od razu "pustego myslenia"czlowiek sie krepuje..czesto wychodzisz do ludzi?masz kontakt z nimi?zaskocz ich czyms.zrob pozytywne wrazenie

Gość marika fika
pusta jako bezmyslna lala, czy jako glupol, ktory nie potrafi sie odezwac?

Gość milusinska ;)_
staszek łatwo Ci powiedzieć.. marika-jako głupol raczej :( Byłam u psychologa. Powiedziała ze mogę miec nerwice,dala mi namiary na psychiatre u którego wizyte mam dopiero w lutym... Mam paru bliskich znajomych, może nie przyjaciół, dlatego ze nie umiem nawiazac przyjazni/nie trafiłam na taką osobe nie wiem. W domu tez sie jakos ograniczam, soba moga byc tylko wtedy gdy nikogo w poblizu nie ma...

Gość mlody24latekgda
potrzeba ci miłości wzajemnej

Gość marika fika
czy to sie przypadkiem nie wzielo stad, ze cie w dziecinstwie wysmiewali, kiedy probowalas cos powiedziec publicznie, albo rodzice zdradzili twoje sekrety, czy boisz sie chodzic do sklepu?

Gość milusinska ;)_
hmm... no rodziców to idealnych nie mam .. od dziecka nie było takiej milosci szczerej, chwalenia za dobre rzeczy itd. Bylam bo bylam,krytykowali, zabraniali tego i tamtego.. dlatego nawet teraz gdy ktos mnie czyms czestuje to odmawiam "bo mam swoje" itp.. taki przyklad z dnia codziennego ale takich sytuacji jest mnostwo... w dziecinstwie MNIE nie wysmiewali tylko pare razy byla sytuacja ze wlasnie matka mi wstydu ogromnego narobiła,zawsze sie wpierdalała tam gdzie nie trzeba. i niestety efekt chyba jest widoczny dopiero teraz.. :-o

Gość marika fika
mysle, ze dobrze byloby zapisac sie na terapie dlugotrwala. Jeden, czy dwa razy nie wystarcza, dlatego chodz i staraj sie siebie zrozumiec. Maja gdzies w okolicy kursy asertywnosci, czy cos w tym stylu? Czytaj duzo ksiazek z psychologii, moze cie na cos nakieruja.

Gość ja tez jestem niesmiala ale
ludzie nie uwazaja ze jestem pusta tylko wyniosla :p wiem to bo jak mnie ktos lepiej pozna to mi to mowi :)

Gość milusinska ;)_
mi tez niektorzy mowia ze taka paniusiowata,wyniosla ale to tylko niektorzy... wiekszosc mysli ze jestem pustakiem :( to boli ze nie wiedza jaka jestem naprawde,a zeby sie otworzyc przed kims potrzebuje duzo czasu,ale wiadomo...nikomu sie nie chce tyle poswiecac:( marika,najgorsze jest to ze jestem strasznie zmienna. jak pogoda:-o czuje sie jakbym miała kilka osobowosci,jednak zawsze ta prawdziwa sie ujawnia i chocby nie wiem co,nie pozbede sie jej :( Kiedys czytałam długi okres czasu,rozne książki ,wszystko co bylo dostepne i jest minimalnie lepiej,to raczej nie pomoze... Jestes psychologiem?

Gość milusinska ;)_
wogole czuje sie jak frajerka... nie potrafie komus odpowiedziec.. dobra,moze na proste pytania jakos umiem,ale np flirtowac nie umiem... jakas ograniczona jestem :( kompletnie sie nie nadaje do zycia wsrod ludzi :(

Gość milusinska ;)_
o i nawet widzicie ze Wy macie mnie dosyc ;) skoro tak, to korzystajac z okazji powiedzcie mi co mam w sobie zmienic? tzn sposob w jaki sie wypowiadam do wiekszego grona osob .. co zle robie?

Gość milusinska ;)_
?

Gość milusinska ;)_
nie napisze mi nikt..?

Gość marika fika
Przepraszam, zamknelo mi sie okienko i juz nie moglam znalezc tematu. Czy bywasz pobudzona, np. jednego dnia wierzysz w siebie, jestes wesola, a drugiego deprecha i nie chce ci sie zyc? W jakich sytuacjach wypowiadasz sie w wiekszym gronie? I co mowisz?

Gość milusinska ;)_
Ok nie ma sprawy:) "Czy bywasz pobudzona, np. jednego dnia wierzysz w siebie, jestes wesola, a drugiego deprecha i nie chce ci sie zyc? " tak naprawde to nigdy w siebie nie wierzę, nawet gdy mam dobry humor. a zimą się to rzadko zdarza:o "W jakich sytuacjach wypowiadasz sie w wiekszym gronie? I co mowisz?" Wtedy gdy tylko muszę... gdy ktoś się mnie o coś zapyta itd,ale na ogół to słucham ludzi . Odpowiadam pojedynczymi słówkami, i nie ma dnia zebym nie palnęła czegos głupiego :( Dopiero po fakcie myślę " przeciez mogłam tak powiedziec,jaka idiotka ze mnie" a tak szczerze,po pismie tu na forum co sadzisz? jak powinnam sie wypowiadac? jest cos zle napewno ,tylko nie wiem co..

Gość szpicbrud
ja tam nic dziwnego nie zauważyłem w twoich wypowiedziach, więcej wiary w siebie i mniej samokontroli, nie traktuj ludzi jak nadziemskie istoty

Gość marika fika
mysle, ze sama sie nakrecasz, sama sie dolujesz. Popatrz po ludziach, ktorzy przoduja w towarzystwie: dlaczego ich sie slucha? Co powoduje, ze sa interesujacy? Zapewniam cie, ze nie sa lepsi od ciebie. :) Oni po prostu nie mysla ciagle "Ojej, czy ja dobrze powiedzialam? Musze sobie w domu powtorzyc, poprobowac rozmowy, bo jestem ciamajda. Moglam inaczej przeciez powiedziec. Nikt mnie nie slucha!". Z drugiej strony doceniam ludzi, ktorzy nie klapia jezorem 24/7, tylko mowia wtedy, gdy maja cos ciekawego do powiedzenia. Moze ty jestes jedna z tych osob. :) Wyobraz sobie, ze ludzie dziajala w ten sposob: jesli nikt nie jest wodzem, to w koncu ktos przejmuje dowodzenie. Jesli nikt nie mowi, to ktos nabiera odwagi i zaczyna mowic. I jesli ty sie odezwiesz, to oni moga zamilknac, a skoro nic nie mowisz, to dajesz im pole do popisu. Nawet najwiekszego gadule mozna przegadac, tylko trzeba byc lepszym od niego. Pisalas o kilku osobowosciach. Co masz na mysli?

Gość milusinska ;)_
internet mi co chwile rozłącza, posiedze i zobacze jeszcze chwile czy bedzie działał ,jesli nie to wejde jutro i odpisze na ten post, dziekuje:*