Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anika0808

ciąża, poronienie a ślub

Polecane posty

Witam Was dziewczyny, mam 25 lat i jestem tu nowa więc nie wiem czy już taki temat był. Już piszę o co mi chodzi. W przyszłym roku mam ślub kościelny, jakieś 20 dni temu poroniłam 5 tyg ciążę :( lekarz mówił że tak się zdarza bardzo często:/ 6 grudnia mam iść po wyniki histopatologiczne i może czegoś się dowiem, powiedział mi także żebym poczekała ok 3-4 miesięcy i żebyśmy zaczęli się starać ponownie. Myśleliśmy o tym ale z drugiej strony nie wiemy czy się na to teraz decydować bo w dniu ślubu byłabym w 5 miesiącu i nie wiem czy to będzie bezpieczny pomysł. Trochę się obawiam, że poronię drugi raz:( co robić??

Gość lolipopss
a nie możecie z tym poczekać po waszym ślubie? wtedy będzie też mniej stresów niż przed ślubem

Gość mamaK
a dlaczego chcesz teraz dziecko? Nie mozesz poczekac do slubu???

no niby możemy poczekać ale na samą myśl, że trzeba czekać tak długo..... z drugiej strony wolelibyśmy po ślubie bo było by już po stresie.

Gość mamaK
My zdecydowalismy sie na dziecko 8 lat po slubie...

Gość iza....dora
a na się urodzi dzidzia na 7 rocznicę

super, tylko my nie chcemy czekać aż tak długo, trochę się obawiam tej ciąży, stres niby jakiś jest ale my już jeden mamy za sobą bo jesteśmy po cywilnym, nie wiemy co mamy robić, z jednej strony bardzo chcemy mieć już dzidziusia ale biorąc ślub w 5 miesiącu to jest ryzyko... :/

Gość mamaK
nikt nie kaze Ci czekac kilka lat ;-) Moze podejc to tego z innej strony - 5 miesiac to juz polowa ciazy, bedziesz miala widoczny brzuch (pomysl o fotach ze slubu :-p ), mozesz nie najlepiej sie czuc itp

w sumie masz rację, może powinniśmy się wstrzymać te kilka miesięcy, nic nam się nie stanie a potem będzie można zacząć myśleć o małej dzidzi :)

Gość anika a ile masz lat
że tak śpeiszycie się z dzieckiem? też uważam, że lepiej odłożyć to na po ślubie - po co dodatkowe stresy skoro ta ciąża była obciążeniem dla organizmu? moje koleżanki po poronieniach trochę dochodziły do siebie także psychicznie, więc chociaż wiem, że możecie bardzo chcieć dzidziusia, lepiej chyba odłozyć to na później. ale to wasza wspólna decyzja.

Gość anika a ile masz lat
ojej przegapiłam że 25 - to ja na pewno bym poczekała.

Gość Inna PM
Zdecydowanie lepiej teraz sobie odpuścić. Odpoczniesz fizycznie i psychicznie. Dość emocji będzie przy organizacji ślubu i wesela. Chyba nie chcesz znowu tego przechodzić? A te kilka miesięcy to zleci bardzo szybko.