Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie_oglądam_HP

HARRY POTTER, co muszę wiedzieć?

Polecane posty

Gość nie_oglądam_HP

Moja siostra przyjeżdża do mnie jutro (dziś) rano, specjalnie na ten film. Ja osobiście jestem na 3 albo 4 części, jakie informacje są mi potrzebne, aby wiedzieć o co chodzi w tym Harrym, który teraz leci w kinach? Fajnie by było, gdybym wiedziała o co chodzi:) Pozdrawiam i z góry BARDZO dziękuję za wtajemniczenie:P

Gość oloijpl;;ok;k
ja nie pomogę bo oglądałam tylko pierwsza część x lat temu, jak była w kinach:p

Gość nie_oglądam_HP
bardzo, bardzo proszę jeśli ktoś wie, o przekazanie mi podstaw, dzięki którym zrozumiem ten film jutro:( pliss

Gość grfsfhhf
harry musi znaleźć i zniszczyć 6 horkruksów Voldemorta, ale pewnie niewiele Ci to mowi :D wbij lepiej na wiki o hp i poczytaj, tam masz streszczenie każdej części calkiem zgrabnie i skromnie aczkolwiek treściwie opisane.

Gość Smutna30
Harry Potter seria siedmiu opasłych tomiszczy autorstwa Joanne Kathleen Rowling, opowiadająca o trzech młodych satanistach. W docelowym użytku miały to być książki, w praktyce zapychają półki dumnych właścicieli. Fabuła kręci się głównie wokół zbawiania świata przez Harry'ego Pottera. By nie odstraszyć potencjalnych czytelników od prawdziwego, satanistycznego przesłania serii, pani Rowling dodała parę wątków edukacyjnych i wychowawczych. I tak na przykład, nie czytamy o kolejnych morderstwach popełnianych przez panią Weasley, ale o nudnym i moralizującym wykładzie Hermiony na temat emancypacji skrzatów domowych. * Prolog Lord Voldemort zabija rodziców Harry'ego, ale niestety mu nie wychodzi. Voldi umiera.. Harry zostaje zaś podrzucony na wycieraczkę Dursleyów. * Szary FOTEL; i Kamień Fizjologiczny Harry trafia do Hogwartu, poznaje parę osób i ratuje świat przed złym profesorem Quirellem z Voldemortem schowanym pod turbanem. * Harry Potter i Komnata Talibów "Chłopiec który (Dlaczegóż o Merlinie?) przeżył" spędza wakacje w Norze, idzie ponownie do Hogwartu i po raz kolejny ratuje świat, tym razem przed Tomem Riddlem nastoletnim wcieleniem Sami-Wiecie-Kogo. * Harry Potter i Więzień Azkabandanbarakatanu Potter ogląda wiadomości w TV, idzie do Hogwartu, uwalnia swojego ojca chrzestnego i ratuje świat. * Harry Potter i Czajnik Ognia Nasz bohater idzie na mistrzostwa świata w quidditchu i dostaje miejscówkę w jakimś turnieju. Niestety, nie udało mu się uratować świata Czarny Pan był sprytniejszy i zorganizował wielki comeback. * Harry Potter i Flakon Chemiksa Potter po raz piąty trafia do Hogwartu, prosto pod opiekuńcze skrzydła pani Imbryk i ratuje świat przed wrednym Voldemortem. Znowu. * Harry Potter i Książę Półbrwii Harry jest już weteranem Hogwartu. Podczas tajnych spotkań w gabinecie Dumbledore'a poznaje mhroki historii Riddle'a. Potem widzi, jak Dumb umiera, a on sam postanawia zniszczyć jakieś kiczowate gadżety. * Harry Potter i Insygnia Śmierdzi Tym razem (zgadnijcie kto!) nie trafia do Hogwartu, ale z kumplami szuka horkruksów i nocując po lasach, kolejno je niszczy. By dodać dramatyzmu Harry okazuje się siódmym horkruksem i daje się trafić Avadą, ale jak to Bruce Willis Harry Potter nie umiera, i oczywiście ratuje świat. * Harry Potter i Chuck Norris - Ostatnia część, w której giną wszyscy bohaterowie poprzednich części. W epilogu dowiadujemy się, że Harry ma z Ginny troje dzieci, Hermiona i Ron dwoje, tleniony blondyn jedno, a reszta rozkłada się na cmentarzu. Hermiona do dziś zdradza Rona z Nevillem.

Gość grfsfhhf
Zatrzymałaś się dajmy na to na etapie 4 części i mamy Ci stresić 5,6,7? Czyli łącznie jakieś niecałe 2,500 stron? are you fuckin kiddin me :D

najwazniejsze jest to ze: harry bedzie z ginny, ron z hermiona, a cedrika gral edward ze zmierzchu. reszta jest nieistotna

Harry robi dziecko hermionie i musi spiertalać z hogwartu. tak sie zaczyna ostatnia część. późiej to juz wieczne rozstania i powroty , zrobiło sie melodramatycznie jak w zmierzchu. a na końcu w szpitalu harry widzi noworodka, rudego! w odruchu gniewu zamienia rona w żabę i w szlaleństwie wbija sobie różdzkę w oko. the end