Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dom w nektarynkacjh

Oceńcie mój przyszły dom

Polecane posty

Gość haHAhaHAhaHAha!
troche pipowato , że dolna łazienka jest bez okna i nie ma kibelka osobno:(

Gość Aby jakoś wyglądał...
Vivianaaa - nie ma czegoś takiego, jak projekt własny - nikt ci tego nie przyjmie. Musi być pieczątka architekta, oraz konstruktora. Chyba nie masz pojęcia o konstruk cji. :O to wyższa matematyka, nie dla amatora.

no ale ... chodzi mi o to ze ja sobie przeciez sama wybiore materialy jakie bede chciala miec na podlogach, w lazienkach itd... oczywiscie z polski, nie che niczego sprowadzac i komplikowac soebie... marzy mi sie maly domek max 120m2 , prosty wystroj, zadnych dziwactw z chin itd...

Gość vadfvbgbt
Aby jakos wygladal- lepiej napisz ile daliscie za projekt arch + konstr ;). Z tego co mowisz, to raczej nietypowo duzo. No ale fajnie ze masz dom ktory kochasz wufdshkahiubgahiudgvauygyuaf - wypraszam sobie. Ja tylko pisze swoja opinie. Nikomu niczego nie zazdroszcze (czasem zloszcze sie ze niektorzy maja wszystko podane na tacy przez rodzicow, gdy inni sie musza mozolnie dorabiac) . Sama niedawno kupilam male mieszkanie i jestem przeszczesliwa.

ale mi chodzi o to, ze chce SAMA ustalic rozplanowanie pomieszczen, gdzie co i jak, kolo czego, jak duze jak male itd o to mi tylko chodzi

Gość haHAhaHAhaHAha!
ollllllo - twoj mi sie superos podoba:D

Gość vadfvbgbt
Viviana, wykonczenie zalezy od Ciebie. my rozmawiamy o fundamentach, scianach stropach i dachu, rozkladzie pomieszczen itp. :)

Gość za 150 tys to nawet klitki
na gotowo nie wybudujesz :D Ja budowałam dom w stylu kanadyjskim (czyli najtańszy), malutki bo 70m kwadratowych powierzchni użytkowej, parterowy i z wykonczeniem wszystko wyniosło mnie 250 tys (woj śląskie) czyli kupa kasy. W większych miastach czy województwach za tyle to domu nie postawisz

Po upustach, po znajomości :P 12 000 zł, ale to razem z nadzorem autorskim. Czekaliśmy na niego prawie rok :O. Ale jest idealny!

Gość vadfvbgbt
vivana, takie cos ustalasz z architektem ktory robi Ci projekt domu.

150 tys... No chyba sobie żartujesz =]. Za taki domek to lekko 250 tys zabulisz. Zresztą jak klikniesz w link tam masz zakładkę 'koszty'. Sprawdź.

Vivianaaa ale mi chodzi o to, ze chce SAMA ustalic rozplanowanie pomieszczen, gdzie co i jak, kolo czego, jak duze jak male itd o to mi tylko chodzi" Artysta architekt w czasie wielu spotkań robi stosowne wywiady i wg tego tworzy.

Gość vadfvbgbt
Aby jakoś wyglądał... to calkiem ok. Jak typowy projekt po przerobkach ;) + mala doplata. mialas tez projekt wnetrz?

Gość vadfvbgbt
tam obok wizualizacji jest napisane ze "pod klucz" kosztuje 360 000. Nie wiem skad wzielas 150 000

aha, to jednak da sie samemu zaprojektowac- bo ja chce narysowac sama i powiedziec ze takie maja mi wybudowac. fundamenty i reszta to mnie nie interesi bo sie na tym nie znam. ale pomieszczenie itd chce. czyli jeszcze raz- gotowy proj taniej wychodzi? czy jednakowo jesli chodzi o cene jesli sama ustale rozklad i ilosc pomieszczen ?

Gość vadfvbgbt
no ale jak chcesz narysowac sama? Do urzedu o pozwolenie na budowe idzie projekt z pieczatka architekta i konstruktora. Poza tym fundamenty to podstawa, tego sie nie robi "na oko". jak np zamierzasz rozwiazac kwestie dachu skoro chcesz sama projektowac dom? oj kobieto...

Gość za 150 tys to nawet klitki
tak poza tym to po co Wam takie duże domy? dla szpanu czy macie taką dużą rodzinę? dla mnie to bez sensu budować wielki dom 6 pokojowy + salon gdzie w domu mieszkają 3-4 osoby. Ja mam 3 pokoje i salon, mieszkam z mężem i wiadomo mamy sypialnie razem, do salonu przyjmujemy gości ale 2 pokoje jednak stoją puste. Planujemy tylko 1 dziecko więc zostanie jeden pokój nieużywany. Nie wyobrażam sobie sprzątać tylu pokoi bo mimo, że stoją puste to wiadomo, trzeba od czasu do czasu ogarnąć.

kurcze, nie rozumiecie mnie. chodzi mi o to ze nie chce gotowego projekty tylko chce sama ustalic co gdzie bede miala jak duze jak male- TYLE. reszte niech robia za mnie. i o to mi chodzi czy to ze ja sama ustale sobie wyglad wnetrz wyjdzie mi taniej, czy juz narysowane pokoje na projekcie na ktore sie zgadzam rozumiecie czy dalej nie ?

nawet temu architektowi narysuje na kartce i powiem-tak chce i to wyjdzie mi taniej czy zgodzenie sie na juz gotowy rozklad w projekcie

Gość dom w nektarynkacjh
pan arhitekt tak powiedział a on sie chyba zna, no nie?????

Gość haHAhaHAhaHAha!
Vivianaaa -sie niedenerwujsja:D dzwoń do projektanta i zapytaj:D myśle ,że poprawki w projekcie -gotowcu sa możliwe.

Gość vadfvbgbt
z calym szacunkiem dla archotektow, oni zyja w swoim swiecie ;)

Gość vadfvbgbt
pan inzynier- nie unos sie tak :D Architekci sa jacy sa, ale nie da sie bez nich zyc :D

ni jeszcze nie bede dzwonic:D my dopiero za pare lat bedziemy budowac, ale juz chcialam co nieco wiedziec na ten temat :D

Gość do viviana
możliwe sa zmiany w gotowym projekcie według twojego własnego projektu, ale i tak musisz za nie zapłaciac architektowi ktory to wszystko naniesie na projekt

Gość vadfvbgbt
i konstruktorowi.

Gość Agabag
Zobacz sobie podobny projekt dom w werbenach 2 z archonu. Naszprojektant też mówił ,ż zmieścimy się w 200 tys ,ale chyba nie wział pod uwagę przyłączy , wykończenia id. Dom o podobnym metrażu osztował nas dokładnie 330 tyś, więc nie wierz w bajki , trzeba liczyć 2500 za metr gotowego domu, a my i tak budowaliśmy systemem gospodarczym