Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość mamusieńka

Czy to powód do zmartwień?????

Polecane posty

Gość mamusieńka

Witam. Proszę o pomoc doświadczone mamusie - tatusiów. Mój 3,5 miesięczny synek moim zdaniem rozwija się prawidłowo ale nasz pediatra z uwagi na niedotlenienie przy porodzie wysłała nas na kontrolną wizytę do neurologa. Byliśmy kilka dni temu na wizycie i Pani neurolog stwierdziła, że dziecko zbyt mocno zaciska piąstki (chociaż w domu tego nie robi), poza tym badając ciemiączko stwierdziła że jest zbyt mało zrośnięte, niestety nie podała wartości (mierząc w domu wyszło mi jakieś 3cm x 2,5cm), zaleciła USG, po wykonaniu którego stwierdziła lekką asymetrię komór. Powiedziała, że norma to 4 mm, a syn ma 5 mm różnicy. W internecie wyczytałam, że należy się martwić jeżeli ta wartość to powyżej 6 mm. Za bardzo nie wiem o co chodzi. Czy ktoś miał podobny problem? Dodam, że synek przy badaniu USG wiercił się i tak sobie tłumaczę, że może z tego powodu ta różnica. Jestem zdenerwowana tą całą sytuacją, a Pani doktor nic nam nie wyjaśniła jakie mogą być następstwa tej różnicy, gdyż bardzo się spieszyła. Wogóle to miałam wrażenie, że chce na nas wymusić wizytę w swoim prywatnym gabinecie ... na co brak mi słów. Zaleciła tylko kontrolę za trzy miesiące, ale moje obawy są coraz większe ... Co radzicie ??????? Proszę o informację.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować