Gość mamusieńka Napisano Grudzień 4, 2010 Witam. Proszę o pomoc doświadczone mamusie - tatusiów. Mój 3,5 miesięczny synek moim zdaniem rozwija się prawidłowo ale nasz pediatra z uwagi na niedotlenienie przy porodzie wysłała nas na kontrolną wizytę do neurologa. Byliśmy kilka dni temu na wizycie i Pani neurolog stwierdziła, że dziecko zbyt mocno zaciska piąstki (chociaż w domu tego nie robi), poza tym badając ciemiączko stwierdziła że jest zbyt mało zrośnięte, niestety nie podała wartości (mierząc w domu wyszło mi jakieś 3cm x 2,5cm), zaleciła USG, po wykonaniu którego stwierdziła lekką asymetrię komór. Powiedziała, że norma to 4 mm, a syn ma 5 mm różnicy. W internecie wyczytałam, że należy się martwić jeżeli ta wartość to powyżej 6 mm. Za bardzo nie wiem o co chodzi. Czy ktoś miał podobny problem? Dodam, że synek przy badaniu USG wiercił się i tak sobie tłumaczę, że może z tego powodu ta różnica. Jestem zdenerwowana tą całą sytuacją, a Pani doktor nic nam nie wyjaśniła jakie mogą być następstwa tej różnicy, gdyż bardzo się spieszyła. Wogóle to miałam wrażenie, że chce na nas wymusić wizytę w swoim prywatnym gabinecie ... na co brak mi słów. Zaleciła tylko kontrolę za trzy miesiące, ale moje obawy są coraz większe ... Co radzicie ??????? Proszę o informację. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach