Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdaalenn

polka i grek... ślub cywilny!

Polecane posty

Gość magdaalenn

potrzebuje pilnie informacji i nigdzie nie mogę jej zdobyć... może wiecie jakie dokumenty potrzebne są do ślubu cywilnego polki z grekiem w greckim urzedzie? co muszę mięc, skąd to wziąć? co tłumaczyć na grecki? jak ze zmianą nawziska? bo wiem, ze greczynki mają albo swoje albo podwójne, a ja bym chciała jego... ambasady niestety nie służą pomocą i nie raczą odpisać... ehh wiecie coś??

Gość zapytaj sie swojego faceta
w koncu chyba jest grekiem nie ??? poza tym gdyby ci sie chcialo poszukac na pewno w necie cos znajdziesz

Gość magdaalenn
na stronie pl ambasady w gr nie ma konkretnych informacji, a ambasada gr w pl nie ma swojej strony,a maile nie dochodza. przeszukałam wszelkie mozliwe strony i informacji nie otrzymałam. wiec nie jest to takie proste jak sie 'niektórym' wydaje... moj facet jest grekiem, ale to ja potrzebuje innych i przetłumaczonych dokumentów nie on, i ja wole sama się w tej sprawie zorientować, bo to ja muszę te dokumenty załatwić. a do ostatniej osoby. jak nie wiesz to się proszę nie wypowiadaj, bo ja pytam poważnie i chcę się czegoś dowiedzieć,a nie czytać głupoty.

Gość hmmm no ja wiem ze ty tego
potrzebujesz, ale skoro wychodzisz za maz za greka to chyba on powinien uzyskac dla ciebie takie informacje co ?? a wlasciwie dla was, bo macie podobno byc malzenstwem jesli juz teraz nie jest w stanie ci pomoc to zycze powodzenia fajnyz wiazek sie szykuje

Gość magdaalenn
nie oceniaj związku jak nie wiesz o co chodzi. On aktualnie odbywa wojsko 9 miesięcy, wiec to chyba logiczne, ze jak ma kilka dni wolnego nie chcę żeby latał do urzędów. z resztą nie bede sie tłumaczyć. skoro nie możecie mi pomóc nie odpowiadajcie, bo tylko głupie przepychanki z tego wychodzą. nie powinno Was interesować dlatczego to ja chce to załatwic, bo nie o to pytanie było

ja brałam ślub, wprawdzie nie z Grekiem, ale z obcokrajowcem i były mu potrzebne: - skrócony akt urodzenia, - paszport, - zaświadczenie o zdolności prawnej do zawarcia związku małżeńskiego (wydane przez właściwy organ w kraju narzeczonej lub też przez przedstawicielstwo dyplomatyczne) Oczywiście wszystko tłumaczone przez tłumacza przysięgłego w waszym przypadku na język grecki.

Gość magdaalenn
dziękuje za info. w końcu jakaś przydatna odpowiedź :) a czy w związku, że jesteśmy w UE musze mieć paszport? czy wystarczy dowód? bo mi się ważność paszportu skończyła i nie chciałam na razie wyrabiać :)

Gość jestes strasznie narwana
jak na kogos kto potrzebuje pomocy wybacz dzisiaj wsyztko mozna znalezc na www, w google, a jesli tego nie umiesz, nie dziw sie ze otrzymujesz takie a nie inne dopowiedzi o slubie na pewno wiezieliscie wczesniej, poza tym nikt nie mowi o tym, zeby on to zalatwail, ale sie dowiedzial i ci przekazal to samo robisz tutaj a jemu zajmie to 5 minut w kraju

a i jeszcze jedno. Niewiem jak to wygląda w Grecji ale np. w UK chcą też poświadczenie zameldowania/zamieszkania w postaci jakichś rachunków, bank statement czy umowy najmu.

Gość magdaalenn
jeszcze raz dzięki! napisze maila do USC w Pl ,może oni coś będą wiedzieć...