Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podwójna mamusia

ropiejące oczko

Polecane posty

Gość podwójna mamusia

mojemu dwu tygodniowemu synkowi od kilku dni ropieje oczko. czym może to być spowodowane i jak to zwalczyć?

Gość idz do lekarza
jak ropieje to znaczy ze to infekcja bakteryjna i potrzebne sa krople. Na razie przemywaj oko przegotowana woda , rumiankiem nie radze bo moze podrazniac ewentualnie mozesz mozesz przemywac oko zykla czarna herbata

To często się zdarza u kilku tygodniowych maleństw. Moja mała też to miała. Trwało to ponad tydzień a może i dwa. Trzeba klika razy dziennie przemywać przegotowana chłodna woda oraz masować kanaliki między oczkiem a noskiem. Wkrótce przejdzie.

Musisz skonsultowac z lekarzem .... Mojej też ropieje (ma 7 miesiecy) od kąd skończyła 2 tygodnie . Okulista stwierdził zatkany kanalik . Była tułaczka po okulistach próbując ominąć zabieg . Nic nie pomogło . Za tydzień jade na odtykanie .

Gość podwójna mamusia
dziękuję bardzo za porady:-)

Mój synek miał to od urodzenia, to się nazywa zapalenie spojówek. W szpitalu kazali przemywać solą fizjologiczną jeśli dobrze pamiętam + 6x dziennie biodacyna, ale to jest antybiotyk i jak się skończyła to w aptece nie chcieli mi tego sprzedać.

Gość moja tez to miala
kilka tygodni po urodzeniu. Ponoc bardzo duzp dzieci to ma. Pediatra przepisala krople dezynfekujace, byl to roztwor kwasu borowego, taki slabiutki, specjalnie dla oczu, i kazala przemywac tym oko jaknajczesciej, w kierunku od nosa do zewnetrznego kata oka. I drugie oko tez przemywac profilaktycznie, bo czesto jak jedno oko zacznie, to zaraz po nim drugie. Oczywiscie, by nie przeniesc zakazenia, najpierw przemywa sie zdrowe oko, potem innym wacikiem, chore.

Gość karoline28
estera, ja pierdole bedziesz miala drugie dziecko?????????

Możecie się śmiać ale jak widzę,że mojem zaczyna trochę ropieć przemywam mu mlekiem z piersi od kącika w stronę nosa, jak miał miesiąc się zaczeło i wtedy wypróbowałam wszystko łącznie z wizytą u lekarza, nic nie pomogło i mały męczył się tydzień. A wystarczyło wycisnąć troche mleka i od razu działa. Nawet wczoraj coś się zadziało po spaczerze na mrozie, wieczorem mu przemyłam a rano nie ma śladu;)

Gość ropiejące oczko
może być od zatkania kanalika łzowego. Najlepsze są na to kropelki do oczu ale to musi przepisać lekarz.