Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooo....

Mycie dziewczynki

Polecane posty

Gość ooo....

mam pytanie moja 3 dniowa corka ma bardzo rzadkie kupy, jak walnie to cała pieluszka zawalona, no i o co mi chodzi, o to ze wchodzi jej to wszedzie, czy podczas przemywania skory moge rozchylic delikatnie wargi sromowe? Jak mam ja tam uyc?

Oczywiście że możesz jeśli zbiera się tam kupka. Weź mokry wacik i przemyj, za każdym razem zmieniając fragment wacika aby zawsze tylko raz przemywać daną częścią. Przemywaj od góry do dołu.

Gość czerwcowa mama juleczki :)
Wacikiem namoczonym w przegotowanej wodzie. Delikatnie rozchyl i przetrzyj. Oczywiście dziewczynki wycieramy od przodu w stronę odbytu :) nie odwrotnie ;)

Gość ooo....
Dzieki kurcze troche sie boje zeby jej krzywdy nie zrobic. Cholera musze sie wziac w garsc bo straszna ze mnie panikara!] jescze raz dziekuje!

Gość moja koleżanka
powiedziała mi ostatnio że zna przypadek że podczas mycia matka uszkodziła córce błone dziewiczą. wyśmiałam ją że to niemożliwe ale teraz sie nad tym zastanawiam. jak myślicie jest szansa że tak mogło być??

Gość mama dziewczynki
A tak podpinając się pod temat. Czy słyszałyście o Płynie do Higieny Intymnej dla dziewczynek od 3 roku życia Gyntima? Mam straszny problem z moją 2,5 latką, która nie chce się podmywać. Mydłem ją piecze i płacze. Używałam Bambino i próbowałam Nivey dla dzieci ale to samo. Nie jest podrażniona. Śluzówka nie jest zaczerwieniona. Robiłam jej kilka razy nasiadówki z Tantum Rosa bo myślałam, że jednak coś może ze śluzówką i dlatego piecze ale bez zmian - piecze i histeria. Teraz póki co to podmywam ją samą wodą bo już mi się pomysły kończą.

Gość ee tam bzdura
mi się dość często zdarzało, że do "mycia" używałam tego grubego patyczka do uszu bo wacikiem ciężko wyjąć kupę jak nawłazi do środka. Delikatnie zbierz co trzeba, niczego nie wpychaj głęboko i tak jak dziewczyny pisały użyj wody przegotowanej. ja miałam problem jeszcze z kremami typu sudocrem, też się dostawały gdzie nie trzeba i wywoływały zaczerwienienie...

Gość ee tam bzdura
spróbuj szarym mydłem. jeśli dalej bedzie piekło to idz z nią do lekarza, niech obejrzy. Może uczulenie np na proszek do prania? może jakaś grzybica albo bakteria bo niedokładnym podtarciu?

Gość moja koleżanka
podnosze

Gość jak to do środkaaaa
no jak jej wkladasz wacik do środka to na pewno nie uszkodzisz blony tempaku

Gość spis tematow
tempaku....no to tylko wyjatkowo TĘPY debil mogl to napisac:O

Gość cfcevfvwbwb
do mamy dziewczynki myj mala po prostu plunami do higieny intymnej moja 7 letnia corka tez ciagle narzeka, ze ja piecze po myciu i delikatny plyn do higieny pomogl ostatnio widzialam w rossmanie takie plyny dla malyc dziewczynek, ale mysle, ze kazdy lagodny pomorze