Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewka1506

Wzrok popsuty z dnia na dzień!!

Polecane posty

Gość Ewka1506

Mam dziwny problem, nie znalazłam podobnego topicu, więc zakładam swój własny. Moja wada wzroku to krótkowzroczność (czyli, że nie widzę z daleka) ale jest ona niewielka, bo tylko po 0,5 na lewe i 0,5 na prawe oko. Mam też astygmatyzm, mówiąc prostym językiem, chodzi o to, że rozmazuje mi się obraz z daleka. Ale wada wzroku postępuje z czasem, a ja chciałam zasięgnąć waszej rady, czy opinii co stało się z moim wzrokiem, bo jesli chodzi o dalekowzroczność, czyli widzenie z bliska, np. czytanie czy przyglądanie się czemuś z minimalnej odlegołość, to nigdy nie miałam z tym problemu( wręcz przeciwnie, wszystko było idealnie),a dzisiaj, z dnia na dzień, jakieś 3 godziny temu, przestałam dobrze widzieć z bliska, jak coś czytam to wszystko mi się rozmazuje i kręci mi się w głowie, a wada wzroku nie może pojawić się od tak - z godziny na godzinę. Nie jestem w stanie niczego przeczytac, bo tak mi "świat wiruje". Co to może być???? Jestem przerażona. :-(

Gość leniwamalpa
to może byc poważny problem neurologiczny a nie okulistyczny!!! nie chcę straszyc, ale do lekarza jak najszybciej.

Gość mn88
A masz jakieś inne objawy? Ja bym się przejechała do szpitala na Twoim miejscu, bo to rzeczywiście niepokojące.

Gość anarchoseksualista
a nie myślałaś, żeby pójść do okulisty??? nie potrzeba skierowania, natychmiast idź!

Gość ngfng
To zalezy co chcesz usłyszeć... Prawda jest taka że tomoze byc jakis guz który uciska na nerwy wzrokowe. na twoim miejscu biorąc pod uwagę tak nagłe pogorszenie widzenia i do tego zawroty głowy już bym się szykowała do lekarza - najlepiej na pogotowie.

Gość nie może być to wada wzroku
z dnia na dzień. Prawdopodobnie jesteś osłabiona, brakuje ci witamin czy coś tam. Odpocznij chwilę, zjedz coś pożywnego i powinno być ok.

Gość adsadaqasdqsadqwsadqsw
moze jakis problem neurologiczny ??????????????????

Gość t jest nekanie
leć na ostry dyżur. przy jaskrze może tak być, ale może złapałaś jakieś zapalenie rogówki czy coś, nie pieką cię oczy i nie bolą? tak czy inaczej pędem na ostry dyżur okulistyczny, bo owszem, to może postępować, nawet szybko, ale jeśli dzieje się to w ciągu godzin kilku, to jakiś nagły, ostry stan

Gość t jest nekanie
mojego postu nie widać :( znowu coś kafe zamula. nie wiem, czy się pojawi moja wypowiedź, czy nie, ale powtórzę: nie zwlekaj, pędź na ostry dyżur okulistyczny!

Gość mn88
mojego też nie była, za to teraz są trzy

Prosze o pomoc- mial ktos taka sytuacje jak Autorka watku? Autorko - jesli jescze to czytasz, jak rozwiazalas ta sytuacje?? mam identyczny problem! jestem bardzo wystraszona... z dnia na dzien, zakladam okulary rano do cztyania, jak zwykle i NIE WIDZE OSTRO Z BLISKA, wszystkie takie nieostre, trudno mi to opisac, jakbym np miala bardzo brudne okulary, jakbym .. dostala kropelki na badanie dna oka... nie wuem jak to nazwac, widze nieostro, zle z bliska... z dnia na dzien! mam minusy. okulary te co mam zakladalam codziennie do czytania i teraz, z dnia na dzien jest tragedia! bylam u okulisty - powiedzial ze wszystko ok ze nie widzi problemu poszlam drugi dzien do okulisty (wszystko w tym samym, w tym tygodniu - Pani zrobila mi badania komputerowe, potem wyslala na badanie siatkowki oka - wszystko ok. kazala brac luteine i odpoczywac, ze to sie zdarza i przechodzi... biore luteine drugi dzien ale problem wciaz jest... :( boje sie :( pani lekarz dala mi kartke papieru w kratke z czarna kropka na srodku - kazala patrzec na punkt czarny i powiedziec mi co dzieje sie z kratkami - one falowaly. Boje sie... czy ktos mial taka sytuacje? (moja wada minusy, astygmatyzm, mam -6,50 oraz -9,00)

Gość gość
przejdz sie w takim razie do oklisty, nic innego tu nie wymyslisz, moge polecic Ci bardzo dobrego – www.medis.pl

Gość kika2234
Hej. Mój wzrok też był w fatalnym stanie i w końcu zrobiłam laserową korekcję wzroku w Weiss Klinik. Naprawdę było warto :) Mój zabieg przeprowadzał doktor Łukasz Cwalin i serdecznie go polecam :) Zerknęłam teraz na ich stronkę i w razie czego aktualnie są promocje :)

Gość kolga54
Z moim wzrokiem również było gorzej z dnia na dzień. W końcu już miałam dość i postanowiłam zrobić laserową korekcję wzroku kilka miesięcy temu. Akurat trafiłam tak, że kliniki Optegra posiadały nową metodę Lentivu (efekt od razu po zabiegu). Zdecydowałam się i teraz jestem szczęśliwa.

Gość gość
pod Optegrę idziesz z tym postem