Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niebieska firanka

Jak zalatwic status rezydenta?

Polecane posty

Gość zaderqa
Karta rezydenta ma sens. Mnie sie przydala jak mialam ciezka sytuacje finansowa i wystapilam o Incom Support. Chcieli mnie odwalic ale pomachalam im rezydentura i musieli mi dac :P ALe pasport brytyjski tez nie jest mi w sumie do niczego potrzebny. Dzisiaj sa nacje co o polski sie bija bo unijny ;-)

Gość marglocia co nic nie kuma
czy mozecie napisac jak i kiedy ambasada usa sprawdza kogos, kto wjezdza na teren Stanow z paszportem brytyjskim? Skoro Brytyjczyk nie potrzeba wizy do US, to w ktorym momencie sprawdzaja taka osobe. Przy odprawie juz na lotnisku w Stanach?

Gość raczej przy odprawie
na lotnisku w UK :)

Gość marglocia co nic nie kuma
to nie prawda, ok 10 lat bylismy z mezem deportowani z US, wlecielismy niedawno na ang paszportach!!!!

Gość nieisitniejace libido
juz wiem do czego moze ci sie przydac pazport brytyjski - musisz go miec zeby starac sie o prace w MI5 ;-)

Gość goska12
chcialam sie zapytac poniewasz moje dziecko ma dwa latka i ma akt urodzenia angilelski czy ktos wie gdzie mogie zrobic paszport dla dziecka czy jest jakis dokument potrzebny czy co kolwiek

MARGOLCIA-A kto ci powiedzial ze anglicy wizy nie potrzebuja do USA ?? GOSKA-paszport wytrabiasz w Polskim konsulacie ;) poza tym paszportu nie daja tak na akt urodzenia .Rad\ze poczytac zanim sie roszczrujesz :D

Gość dlugas
A jak mam karte Stalego rezydenta w UK od 2007 roku ale w polowie 2009 roku nie mieszkam juz na wyspach ale mysle o powrocie i teraz jakas lipa wyszla ze uk chce wyjsc z EU w 2015. Czy moja karta rezydenta jest nadal wazna?

Gość gość
nie jest wazna, bo nie przebywalas w UK przez ponad 2 lata. Trzeba od nowa sie starac.