Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość można ?????

Spanie na brzuchu na początku ciąży ?

Polecane posty

Gość można ?????

Witajcie Lubię spać na brzuchu ale wczoraj dowiedziałam się że jestem w ciąży. I teraz zastanawiam sie czy można spac na brzuchu ? nie zaszkodzi to maleństwu ? dzisiaj starałam się nie spac na brzuch. A i jestem w 5 tyg

Gość ja przed ciażą uwielbiałam
spać na brzuchu. kiedy się dowiedziałam o ciąży starałam się nie spać już w tej pozycji. najwygodniej mi było na prawym boku, który też nie jest wskazany. raz kiedy miałam już widoczny brzuszek, przysniło mi sie ze spię na brzuchu. zaraz się obudziłam i rzeczywisćie tak spałam

Gość Siiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ja spałam na brzuchu,więc myślę ze to nie szkodzi. Wiadomo,spałam na początku a nie jak miałam brzuch wielkosci piłki ;)

ja jestem w 13tc i dalej spie na brzuchu. poki nie ma brzucha to jest ok. pozniej bedzie trzeba znalezc inna pozycje

Gość bukaa
Możesz stopniowo odzwyczajać się spania na brzuchu, choc w tak wczesnej ciąży nic się nie stanie. Ja byłam tak bardzo przyzwyczajona do spania na brzuchu, ze nawet w mocno zaawansowanej ciąży w nocy przekręcałam się na brzuch i dopiero przygnieciony syn zaczynał z furią kopać i mnie budził. ;)

Gość można ?????
A dlaczego pozycja na prawym boku również nie jest wskazana ?

Nie potrafie odpowiedziec dlaczego, ale kazdy lekarz mówi by spac na lewym boku. Jak dziecko źle mi się ukladało itd to tez mi tak kazał

Gość anikaaaaa
JA JESTEM W 8TC I nie moge spac na brzuchu, bo.... maskarycznie mnie bola piersi:) i zawsze sie budze jak tylko znajde sie w tej pozycji:)

Gość ania82337
Mi lekarz tez zalecil spac na lewym boku a nawet w ciagu dnia tak tylko lezec . a spie czasami na brzuchu chociaz jestem w 8 miesiacu ;/