Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość malinaashsh

wyniki hormonów, zbyt długi cykl

Polecane posty

Gość malinaashsh

WITAM!!! PROSZĘ O INTERPRETACJĘ WYNIKÓW, KTÓRE ROBIŁAM W 20 DNIU CYKLU, MAM DOŚĆ NIEREGULARNE CYKLE I W TYM CELU LEKARZ GIN.ZLECIŁ BADANIA HORMONÓW. OTO ONE: wynik LH 17,3mIU/ml normy faza folikularna (2,4-12,6) faza owulacyjna (14-95,6) faza lutealna (1-11,4) wynik FSH 6,45mIU/ml normy faza folikularna (3,5-12,5) faza owulacyjna (4,7-21,5) faza lutealna (1,7-7,7) wynik estradiol 46,27 pg/ml normy faza folikularna (12,5-166) faza owulacyjna (85,8-49 cool faza lutealna (43,8-211) wynik progesteron 0,873 ng/ml normy faza folikularna (0,2-1,5) faza owulacyjna (0,8-3) faza lutealna (1,7-27) Badania miałam zrobić w 21 dniu cyklu, ale była to sobota, więc przychodnia była zamknięta. Martwię się, bo na podstawie norm widzę, że coś jest nie tak, a z wynikami dopiero w połowie grudnia mam się zgłosić. Z tego co tu widzę to to lh jest za wysokie w fazie folikularnej i lutealnej , a estradiol za niski w fazie owulacyjnej, natomiast progesteron za niski w fazie lutealnej. Co to może oznaczać? Ktoś się orientuje? Cykle mam nie regularne i długie,tak średnio co 35 dni i @ trwa 7 dni,8 dni czasem 6.mój najdłuższy cykl po operacji ,( a minęło już 14 miesięcy )nie miał więcej jak 42 dni,to było gdzieś na początku roku,a ten teraz miał aż 55 dni,bo @ miałam 10 października i następną 3 grudnia to mój najdłuższy cykl w tym roku.nie wiem co się dzieje. W zeszłym roku miałam operacje na mięśniaka.Sposobem martina(wyłuszczenie).Myślałam, że po operacji wszystko wróci do normy i się ustabilizuje, a tu nic niby tylko troszkę lepiej, bo przed operacją miałam, gorsze te okresy.Bywały częstsze przerwy ,a najdłuższe cykle trwały 60- 70 dni, ale tylko czasem. 15 listopada miałam usg. oto wyniki: Macica w przodozgięciu jednorodnej echogeniczności. Myometrium jednorodne bez zmian patologicznych. AP trzonu o wym.55x46mm.Zarys kanał szyjki prawidłowy, linijny bez pat. Endometrium jednorodne, z widocznym echem środkowym o średnicy 10,5mm. Jajnik prawy o wym.38x44mm bez patologii.Zawiera pęcherzyk Gaffa o średnicy 17x21mm. Jajnik lewy 27x29mm bez zmian pat. z poj.pęcherzykami. W rzucie obu przydatków nie uwidoczniono zmian pat. Zatoka Douglasa wolna. Zapytałam czy wszystko w porządku i powiedział,że tak. na innym forum ktoś zasugerował u mnie pcos Zapytałam ginekologa, który robił usg czy mogę mieć pcos czy jakoś tak, powiedział,że nie w moim przypadku. I że mam teraz owu. w 37 dniu cyklu miałam tępe naprzemienne i ciągłe bóle jajników, nie mogłam nawet usiąść, straszny ból, jak na @,choć rzadko mam aż takie bóle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kółeczko
potwierdzam, u ciebie owu :) jak dla mnie to wyniki masz ok. nie wiem jak z tym estriadolem. faza folikularna to dni po miesiączce do owulacji. lutealna to po owu do nastepnej miesiaczki. a w ktorym dniu cyklu mialas usg??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Komentujesz jako gość. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

×