Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help!

500 zł za jeden pokój - rachunek za prąd!

Polecane posty

Gość help!

Czy to możliwe? Mam licznik elektryczny prądu. W październiku grzałam prawie non stop na dwa grzejniki elektryczne (mieszkanie dwupoziomowe, każdy poziom po 9m2). Rachunek wyszedł na 500 zł. W listopadzie więc grzałam tylko na gorze. Na dole był mróz. Grzałam tylko w nocy. W dzień wyłączałam grzejnik. Grzane więc było prawie o jedną trzecią mniej. Więc rachunek powinien wyjść bardzo mały. A tu - 450 zł! Co by było gdybym korzyształa normalnie z grzejników?? 1000 zł?? dodam że w listopadzie dla oszczędności nie korzystałam nawet w domu z laptopa. Czy to możliwe ze zepsuty jest licznik prądu?

Gość help!
podbijam, odpowiedzcie mi czy to możliwe? ile płacicie?

Gość 567576
A jakie masz taryfy? Ogrzewanie pradem jest mega - drogie, jesli masz np. jedna taryfe, albo - nie daj Boze, dwie- ale grzejesz w dzien. Najlepiej - jak ktos chce ogrzewac na prad, miec ddwie taryfy, grzac tylko na nocna- grzejnikiem konwekcyjnym co trzyma cieplo.

Gość jukadzzz
Radze dobrze przestudiowac zapis na rachunku.Sa tam np prognozy .

Gość jakim cudem od razu ci nalicza
ja? Gdzie tak jest? Przecież rachunek dostajesz raz na 2 miesiące i na dokładkę płacisz za to, co wypaliłaś wcześniej a nie na bieżąco

Gość help!
Mam dwie taryfy. Grzałam praktycznie tylko w nocy. Dzienna taryfa wychodziła ponad 400 zł, ta druga była niewielka. i Płacę co miesiąc właścicielce kawalerki którą wynajmuję. Nie wiem co robić ;/ Wynajmowałam już nie jeden raz mieszkanie i nigdy mnie coś takiego nie spotkało.

Gość help!
aha, rachunku nie dostaję, tylko na kartce obliczenie zużycia prądu z licznika który jest w mieszkaniu.

Gość sprawdz czy wlascicielka
nie probuje cie wyrolowac!

Gość rtyjukl;k
dużo zależy od temp na zewnątrz