Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na100latka

Tampony

Polecane posty

Gość na100latka

Cześć :) Mam 13 lat i miesiączkuję od kilku miesięcy... Używam podpasek, lecz chciałabym zacząć używać tamponów ;) ostatnio się na to zdecydowałam i kupiłam sobie tampony TAMPAX z aplikatorem. I wtedy pojawił się problem. Postępowałam zgodnie z instrukcją (po obrazkach), ale tampon nie chciał mi wejść do pochwy. Bolało. Wszedl chyba tylko z 5 milimetrów.. do tego miałam trudności z jego sciągnięciem! nawet jak był tak mało włożony! Czy coś jest ze mną nie tak? Czułam się wtedy jakby tampon się do mnie przykleił (do warg sromowych wewnętrznych czy jakoś tak) i to strasznie bolało, próbowałam go włożyć ale bez skutku! nawet stanęłam i próbowałam to zrobić przed lustrem.. :O moja pochwa wydawała mi się mała, taka mała dziurka, myślałam że jest większa (nigdy wcześniej się tak nie oglądałam) . Potem kupiłam sobie tampony O.B. mini i tak samo. Może mam za wąską pochwę? może za małą? czy coś jest ze mną nie tak? Błagam pomóżcie!!!

Gość Sloneczko2020
Ja myśle że to bardziej chodzi o to że się stresujesz . Musisz się rozluźnić by pochwa była rozluźniona a wtedy bez problemów włożysz tampona. Musisz lekko przykucnąć i na spokojnie włożyć tampona. Gdy byłam w Twoim wieku od razu stosowałam OB mini i było wporzadku