Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anita0000

Co myślicie o sokach naturalnych?

Polecane posty

Jak w temacie. Czy ktoś z was próbował regularnie pić soki jednodniowe? Wiadomo, że są zdrowe, ale jakoś jeszcze nie udało mi się wypracować nawyku regularnego ich picia, więc trudno jest mi stwierdzić jak bardzo skuteczne jest ich działanie.

Gość *liliann
A jakiego działania od nich oczekujesz? :)

Lepsze samopoczucie, zastrzyk energii, zdrowy wygląd. A Ty Liliann próbowałaś regularnie pić takie soki?

Gość *liliann
Jednodniowych nie piłam, ale piłam te warzywne Tymbark itp. Codziennie przez 2 miesiące i poprawiły mi się wyniki badań, bo wcześniej jakieś braki witamin miałam i przez to krwi honorowo oddać nie miałam. A po nich wyniki wróciły do normy. Tylko to zauważyłam, bo w zasadzie o to najbardziej mi chodziło :)

A samopoczucie? Nic się nie zmieniło? I jak wygląda z zawartością cukru w tych Tymbarkach, bo mam trochę problemów z nadwagą i dobry wygląd też ma dla mnie znaczenie? W ogóle kiedyś pijałam dużo soków owocowych, które miały na etykiecie hasła w stylu samo zdrowie, po czym nagle się dowiedziałam, że zawarta jest w nich właściwie szklanka cukru.masakra!

Gość *liliann
Nie zwracałam uwagi na to, ile cukru w tym jest. Zresztą to było dawno, więc nie pamiętam. Ale co za problem iść do marketu i posprawdzać :)

Nie no jasne. Sprawdzę to jeszcze dokładnie. Póki co na razie i tak się skłaniam bardziej do tych soków jednodniowych. Są jak dla mnie smaczniejsze i sam fakt, że ich termin przydatności jest tak krótki oznacza, że muszą być najbardziej naturalnymi sokami dostępnymi na rynku. No chyba, że jestem w błędzie...

Dzięki! Ciekawy artykuł, ale wynika z niego, że nie tylko soki kupione nie przyniosą efektów, ale nawet te zrobione w domu na "nieodpowiednim" sprzęcie, nie przyniosą oczekiwanych rezultatów. Czy to nie jest zbyt surowe kryterium? Można w ten sposób dojść już w ogóle do jakiejś przesady!

Witam, znam tą stronę, ciekawych info można sie dowiedzieć ale masz rację " nie tylko soki kupione nie przyniosą efektów, ale nawet te zrobione w domu na "nieodpowiednim" sprzęcie, nie przyniosą oczekiwanych rezultatów. " niestety tak jest. Metal, plastik czy stal nierdzewna powodują utratę enzymów i niektóre witaminy nie będą przyswojone przez organizm. Jak juz wydawać pieniądze to na coś co faktycznie da nam zdrowy sok, a nie jakieś badziewie za grosze. Bo to będzie wyrzucanie kasy w błoto. U mnie w domu kiedyś była sokowirówka ( plastik +metal) i sok już w czasie wyciskania się utleniał, pełno piany, i resztki były jeszcze mokre. Nie warto było jej rozkładać bo to strata owoców i warzyw.

Gość meziks
Cymes proponuję...mają dobre soki i w niezłych cenach :)

Gość szatic
dobre, dobre - świeże i mają witaminy - nie to co reszta półki :) soki ktore mogą stać nawet poł roku na półce to co to za soki ???!!! Cymes 3maj się