Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aafisia fisia

mam strasznego doła

Polecane posty

Gość aafisia fisia

jak wyżej, bo przez nerwicę depresyjno-lękową życie ucieka mi przez palce...i to trwa już tak ponad 4 lata, żyłam jak w amoku, jak we śnie, a moje najlepsze lata poszły się jebać...

Gość stromae
a ile masz lat?

Gość aafisia fisia
mam 24, na depresję zaczęłam chorować 4 lata temu, leczę się dopiero od roku, bo wcześniej nie rozumiałam co mi jest, i jak patrzę, że moje koleżanki podróżują, wychodzą za mąż itd, a ja przez ten cały czas zamykalam się w domu i kułam, bo to była moja jedyna rozrywka to wyć mi sie chce

Gość aafisia fisia
zawsze czułam się gorsza, biedniejsza, brzydsza, za wysoka, za głupia też, bo miałam za malo punktow na wymarzone studia

Gość stromae
24 to jakie najlepsze lata masz za sobą, chyba przed, jesteś jeszcze młoda to co najlepsze jeszcze przed tobą i nie porównuj się z koleżankami to ci nic nie da.

Gość aafisia fisia
mozliwe, ale ja siwieje, i przez to czuje sie stara; dzis mam takie obnizenie nastroju, bo ogolnie czuje sie dobrze zazwyczaj, ale tak dzisiaj zaczelam rozmyslac, jakby fajnie moglo wygladac moje zycie, gdybym wczesniej byla swiadoma, ze atakuje mnie depresja i poszlabym wczesniej do lekarza, uniknelabym moze proby samobojczej...

Gość akdjgdkf
Może się przeprowadź?

Gość stromae
o matko to aż na życie chciałaś się targnąć, ważne że podjełaś leczenie, bądz dobrej myśli

Gość aafisia fisia
dokąd?zmieni to coś?

Gość sama tez
nie wiem czy Cie pociesza ale sama kiedys probowalam popelnic,ale bylo minelo.mam 20 lat,nie umiem sobie zycia zaplanowac.nie wychodze z domu,i co z tego ze studiuje jak pracy nie moge znalezc,nie moge sie nigdzie odnalezc,siedze i sie ucze.uwazam ze jestem totalnie brzydka,czasem ktos mi powie i ze glupia,tez sie nie dostalam na wymarzone studia,pozniej oblewalam prawko,nie mam faceta bo nie umiem siedziec i nie mowic jak moje zycie wyglada.nie mam celu,czesto zastanawiam sie nad sensem zycia.co dalej i dalej.2 lata przebrnely mi na zastanawianiu,od 2 miesiecy zaczelam z mezczyznami rozmawiac.

Gość akdjgdkf
Jest szansa:D

Gość stromae
idz do fryzjera zrób sobie fajną fryzurkę od razu poczujesz sie lepiej a włosy możesz pofarbować i nie będzie siwych widać

Gość sama tez
zamiast sie uzalac powinnam cos zrobic,zaden psycholog nie umial mi pomoc,zostala wierna przyjaciolka co czasem sie zlituje i ze mna porozmawia.pamietaj inni moga miec gorzej

Gość stromae
każdy ma czasem gorszy dzień ale trzeba skupiać się na pozytywnych rzeczach a nie dołować się

Gość aafisia fisia
jeśli chodzi o facetów, zawsze jakieś przydupasy się kręcą koło mnie, ale ja jestem bardzo wybredna, i zawsze tak jest, że jak ktoś mi się spodoba, to jest zajęty albo nie zainteresowany mna, a jak ja się komuś podobam, to ja z kolei nie jestem zainteresowana, chyba tak już musi być i będę starą panną, tyle oby bez objawów depresji; studia na ktore chciałam, to nie tyle było z pasji, co z chęci wywyższenia się i ze względu na komentarze w rodzinie i pewnego rodzaju naciski-chcieli zebym była lekarzem, zeby nazywano mnie doktorem mimo braku posiadania doktoratu, a ja tylko potrafiłam dostać się na farmację, bo do medycyny zabrakło mi 5 punktów; takze jestem samotnym kujonem, który poza zdrowiem rodziców i posiadania wspaniałego kota i 1 prawdziwej przyjaciółki nic więcej w życiu nie osiągnął jak dotąd

Gość aafisia fisia
ja to ogólnie wiem, ale dzisiaj jestem zblazowana totalnie i źle mi z tym

Gość akdjgdkf
No jak jesteś dorosła, to musisz sama znaleźć sobie sposoby na poprawę humoru. A przede wszystkim je określić, co ci sprawia przyjemność i czego ci brakuje. Jak faceta, to są takie portale randkowe, może poumawiać się na mieście na kawę. Oczywiście, jak już to Ci radzę, to muszę dodać, że ostrożnie. Może tu: www.randki.o2.pl

Gość sama tez
gardzi mna facet za ktorego bymza niego zycie oddala,jest mi zle w ogole i w szczegole.nie wiem dokad ide,na pewno sie cofam.brak mi wsparcia,nic nie osiagam ..juz potracilam wszystkie pasje.czasem wsiade do pociagu aby popatrzec sie na ludzi i na ich reakcje na korelacje pomiedzy nimi.co mi brakuje ze ja nie moge podobnie przezyc ich doswiadczen.jak opowiadaja co robili,zazdrosc i brak mozliwosci tego osciagniecia.

Gość stromae
jesteś za bardzo krytyczna co do siebie ciesz się z tego co masz i zastanów sie co jeszcze możesz osiągnąć jak tylko będziesz chcieć

Gość aafisia fisia
faceta mi na gwałt nie potrzeba:) wspomniałam o facetach, bo tak naprawdę raz się w życiu zakochałam, a on wolał inną i od kilku miesięcy mieszka z nią po sąsiedzku i często ich razem widzę; a o medycynę nie mam ochoty sie już bić, bo zawsze będą lepsi

Gość akdjgdkf
To może zapisz się na kurs florystyczny. Może brakuje ci jakichś stymulatorów psychicznych. Masz jakieś zainteresowania?

Gość stromae
no i co że będą lepsi przecież zawsze znajdzie sie ktoś lepszy , mądrzejszy , ładniejszy ale czy to ma przekreślać nasze szanse , najważniejsze to być sobą i nie przejmować się

Gość aafisia fisia
mam zainteresowania, tj taniec brzucha(tyle, ze ja w przeciwienstwie do innych dziewczyn tanczacych belly dancing nie usmiecham sie w tancu ani nie wystepuje, bo uwazam, ze nie ma na kogo patrzec,tzn na mnie nie ma co patrzec,mimo ze wydaje mi sie, ze wykonuje poprawnie te uklady rozne), chodze tez na basen, o florystyce nie myslalam