Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienienie nie

nie oddawajcie szpiku

Polecane posty

Gość nienienie nie

chce zaapelować do wszystkich: ludzka chciwość nie zna granic. nie oddawajcie szpiku ani krwi jako wolontariusze bo oddana krew badz szpik jest sprzedawany za granice i zarabiaja na tym osoby odpowiedzialne za pobieranie krwi badz szpiku ; ludzie sa podli!!!!!!!

Gość Ania _ r
Poza tym w szpiku jest dusza.

Gość ojtam ojtam*****
pojebało was i to ostro

Gość nienienienieee
moj znajomy pracowal jako wolontariusz pomagal przy pobieraniu krwi i nasluchal sie sporo rzeczy na ten temat

Gość może jakieś konkrety
bo to ciekawe ja się przestraszyłem oddania szpiku, gdy szukali dawcy dla nergala przecież, gdyby tak mi się trafiła zgodność z nim, nie mógłbym się zgodzić na oddanie mu mojego szpiku :D

Gość jedz na kurs
wszędzie są przekręty, ale takie coś wkurwia ostro, powinno być bardzo surowo karane.

Gość ciekawska hela
nie zawsze trzeba być wolontariuszem, można np oddawać osocze, za to już płacą, chociaż firmom, które skupują osocze naliczają za ten specyfik dużo więcej, przykładowo, jeśli za 0,6 l osocza immunizowanego dawca dostanie 300 zł, to rckik sprzeda go za 2000 zł

Gość ciekawska hela
nie no, może przesadziłam 2000 to za litr

a gdybym chciał oddać mój brud spomiędzy palców albo łupież? :classic_cool:

Gość ciekawska hela
lepiej zapuść włosy, może któryś fryzjer je zechce zakupić:P

Gość kroczacy nick
nie oddaje się szpiku jako takiego. Dopiero gdy dochodzi do zabiegu jest on pobierany. W bazie znajdują się dawcy, szpik oddają tylko w razie ustalenia zgodności z biorcą

no właśnie, ale gdyby mi wypadło, że mam zgodność z tym nergalem, to nawet nie wiedziałbym, bo jest anonimowość, chyba, że dodzia przyszłaby mi podziękować, ale to już byłoby za późno :D

Gość czy przystoi załozyc raki
ja ochrzsciłam moje szpiki

Gość jedz na kurs
trzeba być dla siebie dobrym, dzisiaj on potrzebuje, a jutro moze byc to tobie bliska osoba i moze sie okazac ze szpik dody jest zgodny :P nic nie wiesz

Gość ciekawska hela
ja bym oddała szpik, ale tylko komuś z rodziny, nie warto być dobrym dla innych, bo i tak za grosz wdzięczności nie będzie, anonimowo czy też nie, szpik, krew itd.

szpik zgody jest dodny? :classic_cool:

ale ja dodzi dałbym nawet bez lodzi ale nergalowi??? to satanista, zniszczył publicznie biblię i jeszcze mu szpiki dawać :p

Gość ehhhhh
jak dla mnie to żal że negral nie umarł. jednego idioty mniej BOGA trzeba kochac biblie też a szatanistwó palić w piecu TOPF Uund sohne

Gość jedz na kurs
ty się nie zgadzasz z jego światopoglądem a on z twoim, więc jesteście kwita :P

Gość normalny człowiek nr 2
on nie ma światopoglądu, tylko chce być sławny :D jak dziecko Rosemary

takie są realia . jeśli tu w polsce nie ma biorcy , a gdzie indziej sie znajdzie , to "IDZIE ,NA GORĄCO" I ZA TO JEST kasa . ale w taka perfidność nie wierzę ,że jesli jest potrzebujący biorca w Polsce , to i tak puszczą ,bo lepsza cena . Ale w co ja wierze :P

ehhh....> z całym szacunkiem do poglądów . wyrażaj je w swoim towarzystwie .lub w bardziej oględny sposób , w jakby nie było , wiekszości katolickim towarzystwie. dzięki

Gość h-alszka
nie jestem katolikiem ale wiesze w Boga a nie szatana seks i blond zdziry jak ten oszoł

Z jednej strony wierzyć mi się nie chce, by dochodziło do takich matactw w tym temacie... Choć czytałam ostatnio, że w takich Niemczech chociażby ok. 80% ludzi przynajmniej raz w życiu musi mieć przetaczaną krew, zaś dawcy stanowią całe 3% i liczba ta maleje, gdyż Niemcom oddającym krew lat przybywa, a młody narybek nie kontynuuje mody na oddawanie krwi. U nas pewnie też niewiele weselej, ale kto wie... Polacy są 'kreatywni', może ktoś tu wywęszył biznes...

"jak dla mnie to żal że negral nie umarł. jednego idioty mniej BOGA trzeba kochac" rozumiem, że ty zycząc komus smierci uwazasz się za godnego boskiego namaszczenia katolika? :O to jest tak absurdalne, ze az zalosne :O

Jak ty możesz tak pisać i zniechęcać ludzi do pomagania ,do uratowania komuś życia ???? CIEMNOTO JEDNA ISTNIEJE COŚ TAKIEGO JAK ŚWIATOWY BANK DAWCÓW SZPIKU I NIKT NIM NIE HANDLUJE ,TO CO NAPISAŁAŚ O PROKURATURĘ SIĘ ROZBIJA.!!! A tak swoją drogą gdyby ktoś z twojej rodziny nagle go potrzebował ??? To nie pisałabyś takich głupot !!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Andreeea
dzieci tak wszystkie ludzie tak ale sataniści??? ;)

Gość mmmmiiiaaaaaaa
to co napisła autor jest nieprawdziwe...w polsce nie sprzedaje sie krwi za granice...w ogole krew oddaje sie honorowo i nikt na tym nie zarabia, nawet RCKi, bo one zarabiają na robieniu badań dla szpitali...

Gość ja moich śpików za żadne
pieniądze nie oddam :classic_cool:🖐️