Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

??zagubiona??

on ma dziecko z inną

Polecane posty

Witam!! Chciałabym sie z Wami podzielić moimi problemami bo nie mam za bardzo z kim o tym pogadać! od pół roku jestem z facetem, któremu 2 miiesiace temu urodził sie dzieciak! Kiedys 5 lat temu bylismy razem ale nasze dtrogi sie rozeszły. W te wakacje ponownie sie spotkaliśmy i stwierdzilismy, ze chcemy być razem, doszliśmy do wniosku, ze nadal się kochamy. Ale jest jeden problem: on ma dziecko z inną dziewczyną. poczatkowo jak się o tym dowiedziałam to pomyslałam, ze jakos to bedzie! nie obchodziło mnie to zabardzo. Byłam mega szczęsliwa ze znowu jesteśmy razem bo tylko z nim byłam naprawdę szczęsliwa!! ale dziecko w końcu sie urodziło i krew mnie zalewa jak on jeździ do niego! Nie chodzi mi o dziecko bo ono nie jest niczego winne tylko nie moge znieśc mysli, że jak tam jeździ to spotyka sie z tą dziewczyna! nie ogarniam tego!! :(( duzo o tym rozmawiamy i opn zapewnia mnie ze to mnie kocha najbardziej na swiecie a z ta wariatką (matką jego dziecka) nie chce być i nigdy z nia nie bedzie ale i tak mnie to nie uspokoilo. tym bardziej, ze ona wystapiła do sadu o to aby on zaplacił jej ponad 2000zł za koszty jakie ona poniosła w ciazy. To jest dla mnie jakiś absurd!! proszę powiedzcie mi jak sobie poradzić z mysla, że to dziecko bedzie juz zawsze w naszym życiu. !!!!!

Gość aisab2222
nigdy sobie nie poradzisz z tą sytuacją. Musisz wiedzieć o tym, znam to z autopsji

Ma do tego prawo, w koncu sama sobie dziecka nie zrobila... Przygotuj sie, ze jesli dziecko bedzie chore itd ona bedzie dzwonila do niego.Albo to zaakceptujesz albo nie. Wg mnie skoro nie chca z nia byc to nie masz o co sie martwic.

Gość aisab2222
zostaw dziecku ojca. tak będzie dla Ciebie i dla niego najlepiej.

a czy ty rozbilas ich zwiazek,czy on byl sam gdy postanowiliscie wrocic do siebie?

Przepraszam, ale nie potrafię ugryźć się w język i muszę napisać co myślę. Przede wszystkim, ja bym sią zastanawiała czy warto wiązać się z człowiekiem, który rozstał się z inną kobietą, kiedy ona była w ciąży. Bez względu na powody. Zwyczajnie 5 tysięcy razy bym to przemyślała. A poza tym nie dziw się proszę, że on ma poczucie odpowiedzialności i troszczy się o własne dziecko. A mam dziecka ma pełne prawo do zwrotu części kosztów, jakie poniosła będąc w ciąży. Gdyby wtedy sam się poczuwał do pomocy, teraz nie miałby kłopotu. I na koniec - jeśli teraz tego nie akceptujesz, to niestety problem będzie trwał dopóki będziecie razem

Gość po...ne to wszystko
jakie te laski są głupie...czy tu są tylko PUSTAKI !!!???

Gość jbfjbhfd
albo sie pogodz z tym ze ma dziecko alebo z nim zerwij chyba proste ? jak konstrukcja cepa . jak takie lale mnie wkurzaja

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Czasami ma wrażenie że siedzą tu dziwni ludzie. Ja na Twoim miejscu(jeżeli bym kochała faceta) próbowałabym zrozumieć albo jak najszybciej w miarę możliwości urodzić swoje dziecko. Poza tym jeżeli on Cię kocha to przetrwacie.

Gość Jesli chesz optycznie
Karenina napisala szczera prawde. Chcac utrzymywac kontakt z dzieckiem facet sila rzeczy bedzie musial utrzymywac tez kontakt z byla, chocby ograniczony, ale jednak... Do tego dochodza tez wydatki na utrzymanie dziecka i poswiecany mu czas. Na razie dziecko jest male, ale z czasem wynikna takie kwestie jak spedzanie swiat, wakacji, urodzin. Bedziesz musiala pogodzic sie z tym, ze facet nie bedzie na kazde twoje zawolanie, bo bedzie np. zabieral dziecko do lekarza, odwiedzal je allbo zabieral do siebie... Inna rzecz, ze zostawienie kobiety w ciazy to swinstwo. Owszem, mogl sie pomylic i zwiazac z nieodpowiednia osoba, a ciaza mogla byc dzielem przypadku, ale wypadaloby chociaz ze wzgledu na dobro dziecka nie doprowadzac do sytuacji, w ktorej jego matka musi sadownie egzekwowac zwrot czesci kosztow poniesionych w czasie ciazy...

mialam sie ugryzc w jezyk ale nie moge :P Twoj facet nazywa swoja byla, w dodatku matke jego dziecka wariatka? nie swiadczy to o nim dobrze ani o jego szacunku do kobiet. mojego meza byla miala problemy i leczyla sie u psychiatry ale on nigdy sie tak o niej nie wyrazil. wybacz ale dla mnei to zle swiadczy o mezczyznie jesli zle sie wypowiada na temat swojej bylej, o Tobie kiedys tez tak moze opowiadac. a w temacie to niestety ale on juz od dziecka nie ucieknie wiec powaznie sie zastanow czy dasz rade

Gość gosik062007
widze, ze jestes przekonana, ze nigdy z nim nie zaliczysz wpadki. no chyba, ze jestes masochistka. bo jak bedziesz w ciazy, tez sobie znajd zie jakas inna, bo ty zaczniesz dbac o dziecko i nie bedziesz miala tyle ochoty np na seks co przed ciaza. za wydatki zwiazane z ciaza-lekarze, badania-za wszystko sama bedziesz placic. a on do swojej przyszlej kobiety bedzie o tobie mowil "wariatka". piekna przyszlosc cie czeka. nic tylko pozazdroscic

Gość Misiok
Jeśli bedziesz z tym gościem to bedziesz żyła na niższym poziomie niż zyłabyś gdyby nie musiał płacić na bękarta. Naprawdę chcesz?