Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsddwqeqw

chce nauczyc sie rosysjkiego, pomozcie

Polecane posty

Gość dsddwqeqw

ale tylko do komunikacji, nie potrzebuję pisac cyrylicą:D co radzicie jak sie uczyc?

Gość dsddwqeqw
dzieki, jakies jeszcze propozycje?

Gość dsddwqeqw
up

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmd
naucz się alfabetu najpierw:) a potem kup sobie ksiazke taka do podstaw ja po 3 latach nauki w LO z ksiazyka "nawyje wstreci" (pisownia fonetyczna) naucyzlam sie dobrze rosyjskiego tak ze bez problemu sie porozumiewam,

Gość dsddwqeqw
mam ta ksiazke w formie pdf. ale jestem samoukiem, chce tylko w miare umiec sie porozumiewac na razie. Na razie zbytnio nie umiem czytac po rosyjsku

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmd
Alfabet to podstawa by nauczyć się czytać;) a bez czytania ciężko się nauczyć czego kolwiek. Literki są do ogarniecia w jeden dzien. A potem tylko utrwalac w pamieci i pisac sobie. Rosyjski jest to jezyk ktory jest bardzo latwy gramatyka nie jest skomplikowana i nie jest jej duzo. Najlepiej uczyc sie royskiego prowadzac rozmowy najlepiej jakby ktos twojego otoczenia znal jezyk i moglabys sobie porozmawiac z kims na banalne tematy pogoda, opis mieszkania, pytanie o droge, godzine. Mi lepiej tak wchodzilo to wszystko niz wkuwania na pamiec slowek:) w pierwszym roku bylam przerazona, ale potem szlo gladko praktycznie uczylam sie sama, bo nauczycielka nie przykladala sie za mocno do nauki w naszej klasie. Klasa stala przez 3 lata na etapie literek i skladania zdan jak dzieci w przedszkolu. Sama gnalam z programem do przodu by nie stac w miejscu i do matury tez sie sama przygotowalam zdalam na 90%

Gość dsddwqeqw
up

Gość mlodyartustawnikliwy
tez chcialbym