Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiówna.

Czy wy umiecie myć zęby metodą wymiatania?

Polecane posty

Gość misiówna.

Tal mi zalecił dentysta a ja nie potrafie:( Wydaje mi sie ze malo kto myje ząbki taka metodą

Ja tak myję, też zalecił dentysta, tylko mi pokazał na plastikowym modelu jak to robić. Nie wiem jak to wytłumaczyć :D

Gość misiówna.
Mi tez pokazywal, ale bylam zestresowana i nie przyswoilam tego:(

'Układamy szczoteczkę na dziąśle oraz zębie górnej szczęki i wymiatamy wszystko ku dołowi, czyli w stronę powierzchni żujących. Czyścimy tak kolejno wszystkie żeby, powtarzając tę czynność od strony języka i policzka. Powierzchnie żujące szorujemy poziomymi ruchami. Zęby w żuchwie (dolna szczęka) czyścimy tak samo jak górnej, zmieniając tylko kierunek wymiatania na „ku górze. Wszystkie opisane powyżej czynności należy kilkukrotnie powtarzać. Po umyciu zębów należy oczyścić nitką dentystyczną powierzchnie między nimi, a następnie przepłukać je płynem do płukania ust." :D

Gość mieszkajaca tu i tam
ja tak myje od lat to nie jest trudne

Gość dominika kamula
Metoda wymiatania jest prosta, ale żeby to przynosiło jakiekolwiek efekty, najpierw musicie posiadać dobrą pastę i stosować odpowiednią szczoteczkę do zębów. Bez takiego zestawu, nawet nie liczcie na pożądane efekty.