Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja68

Dziecko nie może zrobić kupki

Polecane posty

Gość Alicja68

Hejka mam takie pytanie . Dzisiaj moje dziecko ma tydzień i od 3 dni nie może zrobić sama kupki . Jeżeli zacznę jej pomagać termometrem to zacznie robić sama . Nie karmię piersią . Pije tylko bebiko 1 , lecz właśnie 3 dni temu spróbowałam jej dać Nan 1 i do tego dnia wszystko się zaczęło . Jak możecie to pomóżcie co mam na to poradzić ?? Liczę na szybką odpowiedź.

jesli sie nie meczy to narazie nic nie rob. Ale jak widzisz ze sie meczy, to moze pomoz, jak np. steka to przycisni jej kolanka do brzuszka i tak co raz. Masuj brzuszek, nos na brzuszku. Daj wody. A jak nie to sproboj termometrem, ale on mi nigdy nie pomogl.

masuj brzuszek . ja małej niestety pomagałam termometrem. potem szło samo. ale też nie za często z tym termometrem,żeby nie przyzwyczaić.

Gość maminka amelki
masuj brzuszek ,nozie jej podkurczaj do gory tzn kolanka ciagnij do brzuszka i najleosze moim zdaniem ( zawsze dzialalo na moja coreczke) zrob cieply oklad na brzuszek ( ja mam taki specjalny worek ktory napelnia sie ciepla woda) po tym okladzie zobaczysz kupa pojdzie predko ;)

Gość Alicja68
Tylko że oprócz tego że sama nie umie zrobić kupki to dopadają ją straszne kolki . Prawie cały czas płacze i niewiem co mam zrobić . Pytałam się w aptece to powiedziała , że powinnien jej pomóc Espumisan w kropelkach i Lactulosum (syrop o smaku pomarańczowym). Daje jej to ale nic nie pomaga

Bo niew owlno tak zmieniac sobie mleka jak sie chce skoro była na bebiku mogło tak zostać. Podaj jej rumianek do picia. Jest gotowa herbatka z Hippa, może pomoze

Gość skoro dziecko j est na mleku
modyfikownym musisz dziecko dopajac woda , do tego masaz brzuszka , zginanie nozek do brzuszka - powinno pomoc termometru nie powinno sie stosowac - to ostatecznosc , bo jelita moga sie uzaleznic

Nie dawaj Nan, moja po tym mleku nie robiła kupy tydzień. Pediatra powiedziała mi że Nan ma za dużo żelaza i dzieci nie mogą po nim robić kupy przeszliśmy na Bebilon i wszystko wróciło do normy, Bebiko też jest ok. Poza tym jak dziecko karmi się butlą trzeba dopajać dziecko bo mleko dla dziecka to tak jakbyś ty jadła drugie danie. Oczywiście tyczy się to dzieci karmionych butlą.

Gość pufa z aksamitu
Może niepotrzebnie zmieniłaś mleko. Podobno Nan ma dużo żelaza i jest ciężko przyswajany przez maluchy. Piszę ,, podobno,, bo sama nie przerabiałam tego mleka, ale dzieciaki znajomych też reagowały brakiem kupy, po podaniu tego mleka.

moja polozna powiedziala, ze mozna dziecku dodac do mleka lyzeczke swiezo wycisnietego soku z pomaranczy, moze tego sprobuj

mamaK - a słyszałaś o tym że dzieciom do 1 roku życia nie powinno się podawać cytrusów - alergizują.

wiem o tym, pytalam nawet o to polozna, stwierdzila ze lyzeczka w "naglym wypadku" mu nie zaszkodzi, nie dajesz jej przeciez codziennie i do kazdej butelki

Gość pufa z aksamitu
Wiem, że to jest kontrowersyjna sprawa, ale....U nas, jak mały miał ok. 3 tygodni też był problem z brakiem kupy. Pediatra pozwoliła podać małemu rozcieńczony sok z jabłka, w ilości połowy małej łyżeczki. Pomogło.

Gość częściej dawaj
dziecku pić, mam na myśli wodę lub herbatkę, co chwilę parę łyków, powinno ją to nawodnić i robienie kupki będzie łatwiejsze