Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia 12b8765sz4gdhd

jakie mleko dla półrocznego dziecka

Polecane posty

zmieniłam dziecku z nan active na zwykłę nan i teraz córcia ma ciągle zatwardzenia i problemy z robieniem kupki. Jakie jest dobre mleko i w miarę tanie?/

a czemu zmieniłaś? moja też po nan miała problemy natomiast nan active super, my kupowaliśmy w makro tam cena jest super za 900 gram około 34 zł. Jeżeli możesz tam kupować to wróć do tego, podobno bebilon comfort jest dobre, ale nie wiem jaka cena.

Gość misia1111111111111111111111
przy zmianie mleka przeważnie dziecko ma problem z kupką ale powinno minąc

cena nan active to ok 25zł a zwykłego nan 12 więc jest spora różnica. Pól roku piłą nan active a teraz korzystając z okazji że zmieniamy z 1 na 2 chcieliśmy zaoszczędzić ale niestety nie takim kosztem

przy zmianie mleka problemu z kupką to niestety standard i to w obie strony może być albo zatwardzenie albo wręcz przeciwnie daj dziecko tak ze 3-4 dni czasu jeśli to nie minie to niestety nici ze zmiany :D no i wogóle to dość późno z 1 na 2 przechodzisz :/ 2 jest od 4 a nie od 6 miesiąca :/

Gość jest jesze
enfamil 0lak i bebilon comfort ale tez w granicach 27 zl

no na mleku nan jest napisane że po 6 miesiącach

wiem autorko, że taka cena ale przelicz sobie to z makro duże opakowanie, wiadomo zwykłe nan taniej, ale chyba nie warto. Tak jak dziewczyny piszą, poczekaj kilka dni a jak nic nie pomoże to wróc do nan active jest dobre. Moja nie miała problemów z przejściem na nan active w ogóle. Tylko przy zwykłym nanie męczyła się z kupkami. A co do zmiany mleka z 1 na 2 od kiedy wprowadza się od 4? Stoi przede mną puszka nan active i jak byk jest napisane, że od 6.

tańsze jest bebiko ale nie ma tych immunofortis i czegoś tam jeszcze i podejrzewam, że mogą być również jak na nan zwykłym problemy z kupką. Wprowadzili teraz mleko gerber, a ostatnio czytałam pozytywne opinie na temat mleka z rossmanna chyba babydream ale nie jestem pewna, poszukaj

na dniach ma mi przyjść mleko gerber ze streetcomu więc wypróbuje a jak nic się nie zmieni to będę musiała wrócić do starego drogiego:0 A bebiko?/ może ktoś się na ten tema wypowie

kasiu a sprawdziłaś ile ten gerber kosztuje? Z bebikiem jest tak jak z nanem, większe prawdopodobieństwo zatwardzenie, bo brak tych składników regulujących pracę jelit. Aha i jeszcze jedno częste zmienianie mleka może spowodować inne dolegliwości ze strony układu pokarmowego, więc odczekaj jakiś czas

gerber ok 15 zl więc i tak się opłacałoby zmienić. No własnie nie wiem co teraz zrobić. Dzisiaj już mało dawałam córce mleka, więcej owoców warzyw i soczków ale teraz na wieczor wypadałoby dać mleko,

poczytaj skład obu mlek, a raczej poszukaj tych dodatkowych składników. Poczytaj jeszcze o tym mleczku z rosmana, bo naprawdę czytałam dobre opinie, natomiast gerber to nowość więc nie wiem czy bym się zdecydowała.

mama_agatki a czego mam dokładnie szukać??? Od czego to może zależeć?? Ilości żelaza? Nie znam się na tym:(

Gość ja polecam bebiko lub
bebilon. Moja mała na początku piła Nan ale po jakimś czasie zaczęła ulewać i przeszłyśmy na bebilon. Z tym mlekiem nie było żadnych problemów a jak już była trochę większa to piła bebiko.

mi chodzi o te całe lc-pufa albo immunofortis, to zwykle wielkimi literami na opakowaniu jest napisane. Ale tez druga strona ile dzieci tyle opinii, spróbuj z tym gerberem, ale potem już nie zmieniaj, jak będzie ok

Gość gość
Moim zdaniem jesli chodzi o mleko dla maluszka, to najlepiej byłoby abyć przyjrzała się tym https://humana-baby.pl/produkty/ produktom od Humany. Maja one bardzo dobry i bezpieczny dla dziecka skład, więc możesz bez przeszkód i obaw podawać je swojemu maluchowi!