Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pannamagdalenna

jak ubrać noworodka na wyjście i w domu zimą

Polecane posty

Gość pannamagdalenna

Termin mam na 24 grudnia;) zastanawiam się czy taki strój na wyjście będzie odpowiedni: -body z długim rękawkiem, ciepły kaftanik, ciepły śpioszek, rękawiczki, buciki, czapeczka i do tego jeszcze zimowy śpiworek, potem do fotelika i na daszek założyć pieluszkę. Czy to wystarczy? A po przyjściu do domu w co ma być ubrane dzieciątko. Gdy kaloryfery są włączone to w bloku jest naprawde gorąco a boję sie zeby nie przeziębić, ale i nie przegrzać. Czy musi miec czapeczke i czy np spioszki wystarcza po domu i kocyk ?

Gość misia1111111111111111111111
bodu ,kaftanik,śpioszki jakiś pajacyk i śpiworek ciepły i owinąć w kocyk a w domu body kaftanik i śpioszki

ja rodzilam w zeszłym roku w grudniu i małego ubralam (tylko ze ja odbierałam w gondoli): body długi rekaw ciepły pajacyk skapretki spodenki i kurteczke rekawiczki i ciepła czapeczke a na daszek pieluche tak jak napisałas i maly był przykryty kocykiem. Wdomu dla dziecka jest najlepiej jak jest 19 stopni. i wtedy wystarcza body i kaftanik i spiochu. lub body i pajacyk. bedziesz wiediała kiedy dziecku jest za zimno a kiedy za ciepło. uwierz mi

ja prawdopodobnie urodze w styczniu i mam dla młodej przygotowanego bodziaka cienkiego z długim rękawkiem, spioszka bawełnianego i taki cieplejszy kombinezonik z kapturem z "misia" i taką samą czapeczkę, szalik i rekawiczki. na drogę od drzwi szpitala do samochodu i z samochodu do domu przykryję kocykiem, a w samochodzie mąż wcześniej nagrzeje tak zeby bylo w sam raz - bo mysle ze jak nam bedzie w sam raz w rozpietych kurtkach to malej bedzie OK w ciuszkach, a kocykiem zawsze nakryc mozna...