Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ja mam im kupić????

prezent i problem - jak zwykle

Polecane posty

Idą święta, a z nimi nadchodzi problem - mam dwóch siostrzeńców, jeden 11 lat, drugi 7 i nie wiem co im kupić. Jak byli młodsi to problemu nie było - przeważnie były to auta, z których się cieszyli ;) Nadszedł jednak czas, kiedy i ten starszy, i ten młodszy w ślad za nim są juz zbyt dorośli na takie dziecinne zabawki :P Kupiłam im ostatnio bluzy, byli zadowoleni, ale ile to można! Ten starszy lubi grać w piłkę, tyle wiem. Młodszy - nie wiem jakie ma konkretnie zainteresowania, co lubi w tv, nic... Myślałam o puzzlach 3d ale nie wiem czy ich to zainteresuje, bo nie widzę nic o piłce nożnej np. Co ważne - nie mam za dużo kasy na prezenty, gdyby było inaczej pewnie nie byłoby takiego problemu ;) Mogę przeznaczyć tak jakieś 40 zł dla każdego Mam nadzieję, że ktoś pomoże

Gość rtgetewtwe
ja bym jednemu kupila pilke do gry ale 40 zl moze nie starczyc bo skórzana fajna pilka kosztuje chyba wiecej. a drugiemu ksiazke np. harego pottera

Książki odpadają, przynajmniej ten starszy nie przepada Piłkę fajną już ma...

Żadnych podszywów, głupich komentarzy, zeby chociaż podtrzymać temat, o poradzie nie wspomnę, naprawdę nic??? :)

Gość Lalkkaeea
Prezent , dla 11-letniego chłopca to zwykła gra komputerowa np.(RIDE STREET 2 LUB 1 -KOSZTUJE 38 zł ) + zwykłą piłkę najtańszą np. za 15 zł -bo są takie np.TESCO Młodszemu można zakupić bardzo fajną gre dla takich odkrywców jak 7-latki :) grę "kajko i kokosz"9.00zł-poważnie bardzo działa na malców ...sama wiem bo mam młodszego brata i pamiętam jego ulubione gry..dorzuć jeszcze ukochane słodycze dzieci :) i będzie git majonez-jak to się mówi :)

Pomysł wyżej nawet dobry, chociaż z grami jest znowu ten problem, ze nie wiem jakie są dobre na ich komputer...Żebym nie kupiła gry której i tak nie zainstalują na swoim komputerze. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł, może jakieś konkretne aukcje np na allegro (marzycielka ze mnie ;) )

up.....

Gość ja kupuję 7-latkowi
klocki - takie trudniejsze ale na moje szczęście to jeszcze dzieciak , temu starszemu kup jakiś album o piłkarzach widziałam niedawno bardzo ładnie wydany - 1000 najlepszych piłkarzy czy coś takiego za trochę ponad 40 zł

Gość prezent football
Dla młodych piłkarzy - niedawno to znalazłam: http://tnijurl.com/1f7313545cc1/ poszukaj też w innych kategoriach...ogromny wybór ...dla każdego.. pogodnych Świąt.............

Gość ja radzę książki
poza oczywistymi walorami pedagogicznymi, uważam, że to jest prezent bardzo uniwersalny. Praktycznie dla każdego znajdzie się jakaś książka, która go zainteresuje: czy to powieść, czy poradnik, czy podręcznik do nauki języka itp. Wybierz się do księgarni z dobrym działem dziecięcym i w granicy 40 zł masz naprawdę duży wybór. Może jakaś powieść przygodowa dla chłopców, może książka popularnonaukowa dla dzieci np. o tej piłce nożnej, o kosmosie, o dinozaurach (są świetne książki z obrazkami z różnych dziedzin, nawet dla mnie, dorosłej są interesujące, bo wielu rzeczy się dowiaduję), albo książkowa wersja jakiejś ich ulubionej kreskówki, albo książka z zabawami, zadaniami: sama wiesz czym chłopcy się najbardziej interesują.

No właśnie nie wiem :) Starszy ma już jakieś konkretne zainteresowania - piłka właśnie, i chyba kupie mu tę książkę o piłkarzach o której ktoś wyżej wspomniał... A co do młodszego... Nie wiem nawet o czym miałaby być taka książka, poza tym książki dość często też im kupowałam, bo sama lubię czytać, więc miałam nadzieję, ze i ich to ucieszy, niby cieszyło, ale po pewnym czasie kolejna książka juz jest nie na miejscu :) Dzięki za rady, trochę mi to rozjaśniło, za kolejne się nie obrażę oczywiście :) Myślałam o zegarze na ścianę dla młodszego z motywem z bajki albo filmu, tylko muszę podpytać co lubi oglądać, bo teraz tyle tych BenTenów i HajSkulMjuzikalów że nie wiem :P