Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kok2010

pomóżcie problem z zębami . Koronka+ drugi problem

Polecane posty

Gość kok2010

Witam odnoszę się z prośbą o ewentualne rady . Oczekuje na dentystę i zapisany będę ok 20 grudnia . Lecz mam problem i zwracam się do Państwa o rady . Mianowicie w Pażdziernku wyleciały mi dwa zęby (fot.nr1) http://img801.imageshack.us/img801/3686/hpim7995.jpg Zęby zostały leczone i Pani Stomatolog w obydwu robiła leczenie w jednym kanałowe . Została zrobiona bardzo spora "dziura V wewnątrz zębów i zalepiona substancją której nazwy nie znam . Po pewnym czasie jedna z stron zęba wewnętrzna odpadłą i z nią również ta masa utwardzająca . Miałem pół zęba (od strony zewnętrznej było wszystko ok) lecz on po prstu wypadł w pewnym momencie . Tak samo jak ząb nr 2 gdyz Pani dentsykta podjęła się leczenia tych dwóch zębów. Teraz mam 2 a nawet trzy problemy 1. Po danych zębach nie pozostało samo dziąsło ,są też pozostałości korzeni które "psują się" co powoduje brzydki zapach z tych miejsc . Pytam gdyż nie wiem co mam zrobić i jaki będzie koszt wstawienia nowych najwzyklejszych "zamienników ".Niby częśc korzenia została , lecz jest ona zainfekowana bakteriami . Czy istnieje jakaś szansa a)oczyszczenia tych pozostałości (brzydki zapach) , a zarazem wstawienie nowych . Żle się z tym czuje a wiem że to są spore koszta , gdyż to na pewno nie będzie refundowane . PYTANIE nr dwa i zarazem problem nie dość ze pierwsza sprawa mnie bardzo irytuje i ciagle o niej myśle to mam problem z zębem dolnym(fot nr2) od strony sąsiadującej z kolejnym zębem powstało małe uszczerbienie stosowałem tam nic dentystyczną po każdym posiłku gdyż powstał rowek . Wczoraj dokładnie przy myciu zębów coś nagle strzeliło, strasznie ukuło niczym nerw mogę zapomnieć o szybki piciu gorących napoi oraz ciepłych posiłków , a z wysjciem na powietrze coś jakby wkręcało wiertło w tego zęba . Nadmienie że psuje się on od środka , gdyż nie widziałem ubytku a wg mnie stał się siny czyli martwy i delikatnie się rusza . Jaka jest nadzieja na po częściowe wyleczenie tych nerów i ustabilizowanie go . Nie chiałbym stracic kolejnego zęba . Doradzcie najlepsze rozwiązanie proszę . http://img840.imageshack.us/img840/2512/2pokaz.jpg

Gość zebolek
jak możesz, to podaj swoje gg!

Gość kachnaaaaaaa..................
niestety nie znam sie na tym ale napisz może na jakiejs stronce stomatologicznej gdzie sa bezpłatne porady stomatologa:) trzymaj się!