Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieco załamany

Ciężko mi na studiach... Wesprzyjcie

Polecane posty

Gość Na 1szym roku
anooo a jakie to były kierunki? Ja wiem, na ścisłych to chyba takiej wiedzy nie da się mieć samemu z siebie, intuicja taka zwykła matematyczno-logiczna i duuużo pracy:-)...

Gość Nieco załamany
No bo jak wychodzę rano z akademika, to są zajęcia potem lecę na drugi koniec miasta na trening i wieczorem wracam to już mam wszystkiego dość... A tu jeszcze nauka :)

Gość technologia drewna jest bardzo
dobra, znikam z tematu, wychodzę do ludzi :D jutro mam same wykłady, więc mogę spędzić wieczór jak prawdziwy student. ale jutrzejszy spędzam nad projektem, więc na pewno zajrzę i na forum :classic_cool: 🖐️

Gość Na 1szym roku
Ja też zmykam, mecze wzywają;-D Ale kolego to jeszcze musisz po prostu dojść do wniosku, że większa część zajęć jest zbędna;-)...

Gość anooo
Moje kierunki były humanistyczne, wiem wiem, to co innego, ale chyba jednak jest coś na rzeczy ;). Może się mylę, ale uważam, że jak wszystko totalnie musisz wymęczyć żeby zdać, to coś jej nie to, to już nie szkoła, do kierunku studiów powinno się mieć chociaż średnie predyspozycję...

Gość Na 1szym roku
He he wzajemnie, i owocnej 'nauki' :-D...

Gość Nieco załamany
Powiedzmy, że jestem ''nauczony'' :) :)

Gość Nieco załamany
To jest jakas paranoja! Znów mi 0,25pkt zabrakło :/ :/

Gość Nieco załamany
A 3osoby w grupie zaliczyły...

Gość Life is brutal...
I życie nie drapie się po jajkach:) także spokojnie wszystko się da! Cierpliwości:-)

Gość Na 1szym roku
Ale chyba będzie poprawka jakaś, potem rozbójniki itp? Mi się dzisiaj w ogóle nie udało wstać na zajęcia;-)...

Gość Na 1szym roku
miałam taki przedmiot zwany mechaniką, nie zaliczyłam żadnego kolosa przez cały semestr, potem dwóch rozbójników a i tak jakoś puścili mnie we wrześniu na egzamin i spokojnie 3.5 miałam a wcześniej tradycyjnie rzucałam studia...

Gość Nieco załamany
Nie no teraz mam taka sytuację... Dwa koła do przodu dwa do tylu, za tydzień poprawa dzisiejszego, jeśli poprawie mogę poprosić o pisanie następnego zaległego koła,ale warunek jest taki że muszę zdać te dzisiejsze,już mnie to wku... ! A studiów nie rzuce, do końca do upadłego!

Gość a ja powiem Ci
że każdy musi przez to przejść,trochę stresu nie zaszkodzi:) :) . :)

Gość a ja powiem Ci

Gość a ja powiem Ci

Gość Hahaiiia
nie można się poddawać! Potem już tylko się będziesz z tego śmiał,a takie studia warto skończyć skoro są techniczne :) powodzenia i wytrwałości :)

Gość za sto lat będe adwokatem :)
Studia mają to do siebie, ze bywa ciężko... Studiuje zaocznie prawo na 3cim roku, pracuje w kancelarii prawniczej za najniższą krajową od 8 do 17, czasem do 18, ostatnio zdarza się ze siedzę nawet do 19stej.. dodatkowo do pracy dojeżdżam 40 km dzien w dzień. Wychodze z domu o 6:30 wracam o 19:30, uczę się po nocach. Studia humanistyczne różnią się od technicznych ale i tu i tu trzeba coś umieć i poświecić czas na to żeby pozaliczać, bo a to referat a to praca a to artykuł a to ustny a to pisemny a to kolos a to wejściówka i tak ciągle. Wierze, że Ci cięzko bo też mam takie stany, że zrezygnowanie bierze górę. Może to kiepski pomysł ale ja zawsze myśle, że mogłoby być gorzej i przymuszam samą siebie do pozytywnego myślenia i uruchomiałam tez w samej sobie przeświadczenie ze na studiach świat się nie kończy. Determinacja jest dobra ale bywa destruktywna:)

Gość Nieco załamany
Do tej pory kończyłem wszystko co zaczynałem,ale nie było to tak ciężkie jak teraz jest, np teraz mam dola jak cholera i krew mnie zalewa,że wszyscy w akademiku chleja itp a ja muszę się uczyć i uczyć,nawet niema czasu żeby coś zjeść,tylko nauka i nauka a i tak gowno z tego mam:/ przynajmniej jak narazie

Gość cvfv
A JA CIĘ WSPIERAM! Dasz radę, będzie różnie, ale uda się!

Gość Nieco załamany
Dzięki za mile słowa... Ale sam nie wiem,teraz to mam taka depreche prawie że jak nigdy w życiu, połowa grudnia już,za miesiąc sesja i trzeba mieć wszystkie kolosy zaliczone żeby do sesji przystąpić,a tu takie tyły...

Gość lepiej nie będzie
nie ma co się użalać jak na początku masz problemy to dalej lekko nie będzie. Jestem na 3 roku MiBM i z 230 zostało nas 26. I kucie po nocach to nie wszystko wykładowców trzeba podejść popytaj staryszych co trzeba zrobić żeby u danego zalicyć. Często jest tak że zaliczy tylko 1 rząd który siedziął na wykładzie itd itd

Gość Nieco załamany
Pouzalać się można zawsze, pozatym ja się nie poddam, widzę pokolei jak ludzie rezygnują,ale ja się nie dam! :) :)

Gość Nieco załamany
Codziennie sobie powtarzam,że skoro tyle ludzi dało radę to czemu ja miałbym nie dać? :)

Gość Mamamamao
studia to najpiękniejszy okres w życiu, warto się przyłożyć,potem same plusy :)

przezyjesz :P tez chodziółam na studia techniczne i nie żałuje teraz robie podyplomowe z biologii molekularnej i pracuje w fajnej firmie

Gość Nieco załamany
Pewnie, że przeżyje:) właśnie jadę na zawody,a że jeszcze parę godzin podróży... No to się uczę z chemii ... :D

Gość Jeśli to
przejdziesz to sobie w życiu poradzisz, ciężko będzie,ale ból jest przejściowy,a duma trwa wiecznie :)

Gość Technologia drewna
szczególnie w Poznaniu ma sens, WTD słynie z wysokiego poziomu kto kończy praktycznie pracę ma od zaraz, niema nic za darmo swoje trzeba przecierpieć, pozdrawiam i życzę powodzenia, napewno się przyda