Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaskoczonaaa :)

Polska PARANOJA :D LEkarz nie wykryl ciazy hihiihihi

Polecane posty

HAhaha sluchajcie nie sadzilam ze cos takiego sie jeszcze zdarza w naszych czasach a juz napewno nie sadzilam ze mnie sie zdarzy ;p Dlugo staralismy sie z mezem o dziecko no ale jakos nie wychodzilo no ale mialam @ 4 wrzesnia a potem dlugo nic, spoznial sie i spoznial , zrobilam kilka testow i wychodzily roznie: 2 wyszly pozytywne ze 3 negatywne ale te pozytywne to takie bardzo blade, bylam u lekarza ale ,,pan doktor,, ;] stwierdzil ze ciazy nie widzi no ale ja sie jakos inaczej czulam zadnych objawow @ i wogole az w koncu 1 listopada dostalam @ no ale sie przestraszylam bo sadzilam ze jednak jestem w ciazy, pojechalam do szpitala a pan doktor zbadal mnie na odwal i powiedzial ze to po porstu okres i ze w ciazy nie bylam, o wiec z mezem stwierdzilismy ze staramy sie dalej no i zrobilam w niedziele test i wyszla druga krechaa:) poszlam wczoraj prywatnie do lekarza a ten mi mowi ze to ok 13 tygodni a ja taki szokkkkk coprawda ze troszke przytylam ale w zyciu bym nie powiedziala ze to ciaza ;p POLSKA SLUZBA ZDROWIA ;]

Gość niezła historia
a z jakiego miasta jestes???musimy byc ostrozne

Okolice Rzeszowa :)

Gość babcia anieli
tia...mój syn był miesniakiem ..:p

Gość v fxcdvfdg
ale piszesz bez sensu, kupy sie nie trzyma...najpierw piszesz ze czulas ze jestes w ciazy ze przeczuwalas to i dlatego poszlas do lekarza raz jeszcze, a potem ze w szoku jestes bo w zyciu bys nie powiedziala ze to ciaza...sie zdecyduj.

Gość babcia anieli
po zmianie lekarza okazało sie,ze to 7tydzien..

Gość niezła historia
v fxcdvfdg- dlaczego atakujesz autorke???? dobrze,ze wszystko sie wyjaśniło i ze bedzie Mamusią:) Powodzenia

Jezeli nie umiecie czytac ze zrozumieniem to nie moja wina wiec glupio nie odpisujcie. jak ci lakarz mowi ze nie jestes w ciazy to chyba mu wierzysz i nawet jesli czujesz ze jestes w ciazy to wydaje ci sie ze sobie cos wkrecasz... napisalam bo uwazam ze powinnysmy byc czujne i wierzyc swojej intuicji. Pozdrawaim wszystkie mamy i starajace sie :)

Gość będzie lepiej;)
"no ale" - ty ni epotrafisz nic innego powiedzieć??:o już współczyję temu dziecku tak prymitywnej matki:o

Gość izia87
ludzie macie problemy,czepiacie sie o głupoty w jakiek fomie co ktos napisał,wiadome o co chodzi:)Gratuluje

Moją lekarkę nawet test z krwi nie przekonał :) Uwierzyła po usg.

jesli poszłaś za wcześniej do lekarza to ciąży mogło nie być widać na usg. Wiele zależy od sprzętu i nie tylko w Pl tak się dzieje. Pęcherzyk jest widoczny dopiero przy becie powyżej 1000, więc mogłaś mieć wtedy mniejszą skoro testy też dawały wątpliwe wyniki

W kazdym razie bardzo sie cieszymy z mezem :) A co do niektorych komentarzy to nie bede sie nawet wypowiadac bo to nie ten poziom :)

Moja sąsiadka 4 razy chodziła do lekarza mowiac i wiedząc ze jest w ciąży a lekarz sie upierał że nie. Uwierzył w 15 tygodniu!!!! Dodam ze w 7 i 10 tyg robił jej usg i za żadnym razem ciaży nie widział

Gość kasiunia
u mnie w 1 ciazy bylo tak s maoi tylko nie czekalam a poszlam od razu do innego lekarza w sumie bylam u 3 , okres sie spoznial test wyszedl pozytywny , brałam tabletki anty , wiec poszlam panstwow mowi ze zadna ciaza tylko drozdzaki , no mysle test pozytywny poszlam do 2 w drzwi obok noimowi ze jestem bo macica powiekszona ze zadnych drozdzakow niema , ze niemieli usg wiec zdecydowalam sie isc prywatnie zeby uwierzyc musialam zobaczyc no bylamw 7 tyg , iod tamtej pory chodze do prywatnego mam sliczn azdrowa 2,5 letnia coreczke i jestem w 4miesiacu 2 ciazy tak to jest jak nie zaplacisz to moze byc roznie

Gość krakliwa
Moja synowa chodziła tylko prywatnie i też ciąży nie stwierdzono mimo długiego braku @. Dopiero USG wykazało ciążę. Dzisiaj wnuczka ma 14 lat, jest wysoka, mądra, rozwija się prawidłowo, mimo że w czasie ciąży też stwierdzano jakieś zespoły niedożywienia, straszono, że dziecko będzie niedorozwinęte itp. Po prostu synowa jest wysoką ale bardzo wątło wyglądającą osóbka i może to dlatego? Brzuszek też miała ledwo widoczny, a mimo to mała urodziła się z wagą 3.200, więc prawie normalną.

Gość asfggggggggggggggggggg
Moja ginekolog stwierdzila ze mam grzybice a nie ciaze ;d bylam w 9tc a grzybicy zadnej nie mialam

hehe normalne mój brat miał być mięśniakiem jak mama poszła do innego gina to się uśmiał podobnie z synem koleżanki, gin że mięśniaki szybko rosnące i wogóle a na usg gość jej powiedział "to za 7 miesięcy Pani urodzi te mięśniaki" lasce zajęło kilka minut żeby zrozumieć co się dzieje :) poprostu gratuluje :)

Gość ćma cme goni
A ja mialam taką sytuacje ,przez ok 5 miesiecy nie zachodziłam w ciąże , wybralam sie do ginekologa by powiedział mi jakie badania porobic żeby zacząc jakies leczenie . Lekarka zbadała mnie na fotelu , potem zrobila mi usg dopochwowo i nic. A za 2 dni zrobiłam test bo nigdy okres mi się nie spozniał i okazało się że byłam w ciaży mało tego zasugerowana ze nie jestem po badaniu przez pania doktor robiłam rentegen ... Przestrzegam przed takimi konowałami

Gość grrr..............
ćma cme goni --> znow nie przesadzaj z tymi konowalami, bo 2 tygodniowa ciaze naprawde ciezko zauwazyc :P

Gość przecież na usg
widać coś najwcześniej 2-3 tygodnie po owulacji, a przy zwykłym badaniu to jeszcze później macica jest znacząco powiększona. Zamiast latać do lekarza, idzie się na badanie krwi i dopiero z nim na wizytę

Gość ćma cme goni
Jak wróciłam do Pani doktor za 2 dni i powiedziałam ze test jest dodatni , poprosiła mnie o to usg co robilam i mówi Tak "Faktycznie to endriometrium jest za duze jak na ten dzień cyklu jak ja mogłam tego nie zauważyć " Czyli ciąże dało się stwierdzić ,ale do tego potrzebne są chęci ... a nie tylko patrzec na 80zł po wizycie