Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lajsla

włosy farbowane

Polecane posty

Gość lajsla

dziewczyny- farbujecie włosy? Ja farbuje na blond- robię balejaz u fryzjera ale mnie to juz zaczyna wkurzać. Włosy mam fajne przez miesiąc, potem wiadomo odrosty, teraz się elektryzują, w ogóle najlepiej obetnę się na łyso. Ale znowu w swoim naturalnym kolorze "mysim" wyglądam jak wypłosz. Może są tu dziewczyny z ciemnym blondem i potardzą mi coś innego niż farbowanie a żeby wyglądać w miare dobrze.

Gość lajsla
up up

Gość weska
Podnoszę, mam ten sam problem. W ogóle nie rozumiem na czym to polega, że mam znajome które farbują się samodzielnie w domu, co by nie nałożyły na głowę to kolor wychodzi a u mnie masakra. Włosy naturalne mam ciemne blond, robię jasne pasemka u fryzjera a ile razy próbowałam się zafarbowacć w domu to albo wychodziły kolorowe - rdzawe a jak kiedyś zrobiłam ciemniejszym blondem, miał wyjść jasny brąz wyszedł czerwony :D. Dobrze, że tylko spód zafarbowałam :).

Gość lajsla
weska mi generalnie włosy szybko rosną, żeby dobrze wyglądać musiałabym co miesiąc chodzić do fryzjera. Mam koleżanki blondynki farbowane u których w życiu nie widziałam odrostów, bo same farbują w domu. Myslę, że trzeba by było najpierw pofarbować całość (nie robić balejażu, tylko całość) potem kupić odpowiednią farbę (hahahah łatwo powiedzieć ) i już w domu samemu robic odrosty. Najlepiej jakby ktoś kto sam farbuje się tu wypowiedział. Teraz nie mam kasy, odrosty mam z 3 cm i uważam że powinnam chodzić w czapce, bo odrosty to szczyt niechlujstwa :P

Gość ta co farbuje
Ja własnie farbuję sama w domu. Ze średniego blond na.... w sumie też średni, trochę jaśniejszy. W każdym razie kolor jest naturalny, do odrostów nie dopuszczam (czasami malutkie). Farb używam bardzo różnych, ostatnio zatrzymałam się na dłużej na londzie - ale też różne: np. 16, 17, 38 (ta mi najbardziej odpowiada). Mało kto domyśla się, że farbuję włosy - chociaż wg mnie to przecież widać. Może jednak nie widać? :-) Oczywiście raz na miesiąc, czasem co 3 tygodnie. Farbę nakładam na całe włosy, bo inaczej nie umiem - może też dlatego są takie bardziej "kolorowe", tzn. kolor nie jest jednolity, więc wydaje się naturalny? Szamponów używam Pati za 3 zł :-) odżywki dove w takim kremowym opakowaniu lub schauma w złotym (Q10). Co jeszcze? Raz na tydzień odżywka z jajka i miodu na zmianę z jakimś waxem (polskim). Raz na rok - półtora 2-3 miesięczna kuracja skrzypem. I to wszystko....... Inna rzecz, że bardzo lubię farbować włosy - to dla mnie duża przyjemność :-)