Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szalejące hormonyyy

lekarz powiedzial mi ze za duzo waze w ciazy!!

Polecane posty

Gość szalejące hormonyyy

wkurzylam sie na niego bo wydaje mi sie ze nie ma racji. Przed ciążą wazyłam 58kg przy wzroscie 172cm a teraz waze 67kg a jestem w 8 miesiącu. to nie jest chyba duzo zwlaszcza ze dziecko swoje tez wazy no i lozysko macica wody plodowe itd a wiem ze tyja kobiety po 20 i 30 kg a mi to raczej juz nie grozi. a ten balwan do mnie ze za duzo przytylam w ciazy i ze pewnie czuje sie opuchnieta itp

Gość alaaa ma kotaaa
wcale nie ważysz dużo !! ja też jestem w 8msc i mam na plusie +10 kg

Gość sierpień 2011
co za lekarz konował

Gość szalejące hormonyy
Powiedzial tak i to przy mezu :/ i dodal ze moje problemu zdrowotne w ciazy wynikly z nadwagi !! a te problemy to ze mam zastoj moczu w nerce ale problemy z nerkami chyba sa czeste w ciazy ale widac dla niego tylko u mnie tak jest :/ zaczelam juz mniej jesc bo co mi powie przy nastepnej wizycie:(

Gość szalejące hormonyy
do pielęgniarki powiedział o mnie, że znowu przylazła ta opasła locha:(

Gość Chamówa
Dziewczyno, zmień lekarza. Ja przytyłam 25 kilo prawie, a lekarz nic nie mówił, nie krytykował, a sama pytałam,czy nie za dużo. A on powiedział,że nie mam się takimi sprawami jak waga teraz przejmować. A 9 kilo przytyłaś tylko do 8 miesiąca, a on twierdzi, że za dużo ? Toż Przy Twoim wzroście i wadze wyjściowej to i z kilkanaście kilo możesz przytyć, więcej, niż te przysłowiowe 12 kilo. Zmień lekarza, bo to faktycznie jakiś cep.

Gość Chamówa
No wiesz co, nie wierzę, że tak do pielęgniarki powiedział. Zalatuje mi to prowokacją z Twojej strony.

Gość lojloj
ja mialam to samo, fakt ze przytylam troche wiecej niz Ty , bo 15 kg..i lekarka mi powiedziala ze mam ograniczyc jedzenie bo urodze gigantyczne dziecko..mam 178 cm..i dzidzia wyszla bardzo duza na usg, duza i dluuuga..ale w proporcjach..baba zakazala mi jedzenia jogurtow, picia mleka, 0 slodyczy, max jeden owoc dziennie lub garsc owocow lesnych.. ( w tym zakaz wingoron, bananow, pomaranczy).. ah i jeszcze jedno na badaniu zapytala sie czy nosze krzyzk.,.kazala mi sie modlic, doslownie nie w przenosni abym urodzila zdrowe dziecko bo jem za duzo nabialu..po takiej wizycie upewnilam sie tylko ze baba ma nierowno pod sufitem..

Gość szalejące hormonyy
poważnie tak powiedział. myślał, że jeszcze nie weszłam do gabinetu

Gość Chamówa
Chyba koloryzujesz. Przytyłaś 9 kilo, każdy lekarz ma pojęcie, ile w ciąży można przytyć i 9 kilo na tym etapie to jest mało.Do tego ten tekst opasła locha. Albo prowokujesz, albo masz lekarza debila.

Gość szalejace hormonyy
z TA PIELEGNIARKA TO JAKIS PODSZYW POPIER... A TO CO PISALAM TO PRAWDA

Gość Chamówa
A, faktycznie, podszyw może być. W każdym razie dziewczyno przytyłaś malutko.

Gość Chamówa
moja sąsiadka tak przytyła, że jej facet woził ją do lekarza dostawczym samochodem :classic_cool:

Gość szalejace hormonyy
nie mam duzego brzucha i tez mi sie wydaje ze ten lekarz przesadza ale nie zmienie lekarza na sam koniec ciazy:( tym bardziej ze w 6 miesiacu juz zmienilam bo mialam innego jeszcze gorszego.. te glupoty z pielegniarka jakis poj*b pisze to nie ma co tego czytac.

Gość Chamówa
Ostatni wpis z nicku Chamówa to też nie mój. Podszyw.

Gość szalejace hormonyy
do 5 miesiaca nic nie bylo nawet u mnie widac ze w ciazy jestem wiec chyba tak nie tyje ale moze tyja mniej :/ nie raz czytam na kafe ze niby przez cala ciaze tyja tylko 5 kg i cos kolo tego to nie wiem sama

Gość Chamówa
bawisz się w podszywy , durna kobiecino ?

Gość Chamówa
dobrze, że jej teściu ma uprawnienia na wózek widłowy

Gość Chamówa
Normą jest kilkanaście kilo. Tak że nie wmawiaj sobie, że za dużo powtarzam, ten lekarz to jakis debil.

Gość lojloj
nawet jezeli tak powiedzial? chcesz przez to zmieniac lekarza? ciesz sie ze nie masz innych problemow..

Gość Chamówa
Chamówo podszywie, daruj sobie tę zabawę.

Gość tym wszystkim lekarzom
ostatnio strasznie odbija.Słyszałam juz od znajomych jak je krytykują.Każda ma inny organizm i inaczej przybiera,czesto jeszcze pojawiają sie inne dodatkowe problemy ze zdrowiem i wtedy waga ciągnie w góre na maxa.Sama przytylam prawie 30kg/nadcisnienie indukowane ciażą/ i co z tego,wszystko poszło gładko a rok po porodzie byłam przerazliwie chuda bez diet ,odchudzania.

Gość szalejace hormonyy
no wlasnie ;/ ide do lekarza place mu stowe albo wiecej za te pare minut a mnie jeszcze tak wkurza dziad jeden:(

Gość Chamówa
Wiesz co, nie miałabym zaufania do lekarza, który uważa, że 9 kilo na aplusie w 8 miesiącu to za dużo. Bałabym się, że w innych ważniejszych aspektach też głupoty mógł gadać.,

Gość Chamówa
Dokładnie,nie słuchaj go kobieto i jedz na zdrowie. Słodyczami się nie opychaj, to nie utyjesz:-) Nie odmawiaj sobie czasem jedzenia.

Gość szalejace hormonyy
No wlasnie tym bardziej ze to lekarz grubo po 40stce i nie wierze ze nie spotkal sie po tylu latach pracy z wieksza waga w ciazy

Gość Chamówa
Dużo Ci ciąży już nie zostało,to już nie ma ryzyka, że się teraz roztyjesz. Musisz się odżywiać, by dziecko rosło i siłę miało. No nie mogę z tego lekarzal.

ale on mial na mysli Twoje całościowe przytycie? czy moze raczej to że ostatnio dużo przybrałaś, miedzy jedna wizyta a druga? bo to drugie to mogloby byc niepokojace, istotnie.

Gość Chamówa
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,przyrost-wagi-calkowity.html Tu masz kalkulator przyrostu wagi w ciąży. Wpisałam Twój wzrost i wagę sprzed ciąży i mi wyszło,że do 16 kilo możesz przytyć.Pokaż to lekarzowi.