Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 2 chlopcow

TESCIOWA

Polecane posty

Gość mama 2 chlopcow

Mampytanie czyx dajecie sobie prezenty w np tesciami, jesli nie jestescie u nich na Wigili? U nas jestesmy zawsze na Wigili u moich rodzicowbo tesciowa nigdy nas nie zaprosila, mimo tego dajemy zawsze im prezenty, w tym roku chialabym z tego zrezygnowac obustronnie bo nie jest to ani mile dla mnie ani dla nich. Tesciowa zawsze kupi byle co po najmniejszej lini oporu np jakis tani portfeli i po parze majtek mi i mezowi, dwa lata tmeu kupila posciel na jedno lozko, bo niby nie wiedziala ze trzeba dwa ale ok, w tamtym roku tez posciel na 2 lozka ale w innym rozmiarze taka tania, poprosilam ja czy moglaby wymienic na odpowiedni rozmiar powiedziala ze tak i do WIlekanocy nie dostalismy tej poscieli ale ok. Ja kupilam np siostrze meza szlafrok to nawet nie zabrala tego prezentu od 2 lat z domu, w tamtym roku perfum i balsam to tez tego nie wziela a kultura teog chyba wymafga zeby podziekowac i zabrac do swojego domu a jak sie nie podoba to wyrzucic,a nie co jade do tesciowej to tam to widze, jest mi wtedy przykro, w tym roku doszlam do wniosku ze najlepiejzrezygnowac z prezentow tam, co innego jakbysmy byli tam na Wigili to by nie wypadalo ale w takim wypadku gdy idziemy tam na drugi dzien i to jezszce nie do twsciowej tylko do babci meza, mieszka w tym samym domu to byloby chyba lepiej? Ale jak to zoribc by nie urazic uczuc meza?

Gość mama 2 chlopcow
Tesciowa jest bardzo specyficzna, mam musze jeszcze dodac,malo interesuje sie tez wnukami do tego stopnia ze jak przyjedziemy raz na jakis czas (mieszkamy w innym kraju) to nawet wnokow nie dotknie, nie wezmie na kolana, doslownie mowiac palcem ich nie dotknie. Nigdy od niej nic nie dostali, zadnej zabawki, czekolady czy batonika, ostatnio zwrocilam mezowi uwage dlaczego mama ich nie dotyka chyba jej cos powiedzial bo pozniej wziela jednego na rece, ale to chyba bylo pod presja meza co w takiej sytuacji robic i jak postepowac?

Gość eeeeeeeeeeeef
olej to po co sie denerwujesz. a prezenty to kup wino czy whisky i bedzie po kłopocie a dla starej jakies czekoladki i tyle

Gość Srajczyk
Moja teściowa kupuje mężowi skarpety w supermarkecie a mi, albo nic, albo rajtuzy (zawsze z klinem i w największym rozmiarze - a ja noszą XS), albo wyrób czekoladopodobny (nie mam pojęcia gdzie ona je znajduje) :D Ale my - jak co roku - kupimy chytrusom coś miłego :D Mnie to nawet bawi :D

Gość mama 2 chlopcow
no wlasnie nie umiem tak zeby dla moich rodzicow kupic nie wiadomo co a im skromniej bo mi glupio przed mezem, jak on bedzie sie czul, ze odtracam jego matke, choc ona jest specyficzna to jednak jego matka i bedzie mu przykro, juz lepiej wg mnie nie kupic im nic i zeby oni nam tez nic nie dali i po problemie,m my nie mamy nie wiaodmo ile kasy, budujemy dom, 2 malych dzieci ale wiem o tmy ze beda swieta caly rok i staram sie zawsze cos ladnego kupic z pomyslem, np ladna posicel, ladne zimowe szlafroki, kumplet ladnych kosmetykow, ale im to nie odpowaiada widocznie, oni kupuja byle co na odczepnego dla nas,bo swoim corka tesciowa kupuje lepsze rzeczy tzn nie tlye co drozsze to widacz ze wybierala je z mysla o nich a nie na szybko jak dla nas, jest mi wtedy przykro wiec po co to kontynuowac?

Gość eeeeeeeeeeeef
MÓWIE KUP DLA TESCIA ALKOHOL - WHISKY A DLA TESCIOWEJ CZEKOLADKI CZY TY NIE KUMASZ ZE TEN SZLAFROK KTÓREY KUPISZ LUB POSCIEL LUB KOSMEYTKI MOGĄ SIE NIE PDOOBAC?!!?!?!

nie mam tescia, tak rozumie ze moga sie nie podobac, tylko chyba by wypadalo wziasc schowac lub wyrzucic a nie zostawic i tesciowej (siostra meza) lub dac mlodszej siostrze bo to jest hamskie troche jak tam przyjde i to tam cialge stoi prawda? ale to do siostry meza bo tesciowa zaqwsze uzywa to co dosteje

moze pozostaw zakup prezentow dla tesciowej mężowi nich on zdecyduje co i jak ty wolisz zaprzestac a on moze ma inne zdanie a czy ty wogole z nim o tym rozmawialas ?

A wogóle wasze relacje rodzinne są fantastyczne. Najlepiej od razu odpuść sobie wspólne święta.

Gość eeeeeeeeeeeef
kobieto to kup jej likier i czekoladki o co robisz problem?nie posraj sie z tymi prezentami a kultury to sie sama ucz bo ci jej wiele brakuje - miedzy innymi nie potrafisz czytac co ci ludzie radzą

Gość Srajczyk
Mój mąż sam zaproponował żeby niczego nie dawać jego rodzicom. Jest mu zwyczajnie głupio i wstydzi się, że tak chytrzą, ale ja wolę im kupić i mieć święty spokój. Po co maja nas jeszcze oplotkować :D

nie bardzo rozumiem to rozumowanie twoj maz sie wsydzi, za swoich rodzicow ? przeciez on nie jest odpowiedzialny za ich wybory prezentow ale ja wolę im kupić i mieć święty spokój. Po co maja nas jeszcze oplotkować tak z gory zakladasz co zrobia ? czy oceniasz ich po sobie ?

nie zapomnij powiedziec dzieciom ze jedna babcia jest fajna i zeby jej zlozyly zyczenia a druga jest be i szkoda na nia oplatka

Ludzie słabo mi się robi jak was czytam. Wszyscy żyjecie w jakimś cholernym zakłamaniu. Współczuję wam na myśl o udawanych świętach w udawanej pseudo rodzinnej atmosferze, ze sztucznym uśmiechem przyklejonym do twarzy. :O

Aha, ubolewam jeszcze, że będziecie musieli cieszyć się z tych wszystkich nietrafionych prezentów.

Gość Srajczyk
Wstydzi się bo nigdy nam nic nie dali a próbują doić bez opamiętania. A to jego rodzice. Oceniam ich po tym, co robią - nie po sobie. Uwielbiają ploty, plotkują więc przypuszczam, że nie dając im prezentu - dam asumpt do kolejnej plotki :D