Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona ta wariatka

nie pękł pęcherzyk

Polecane posty

Gość ona ta wariatka

witam mam pyt, byłam u gin robiła usg i stwierdziła zew tym cyklu nie pękł mi pęcherzyk, czy to oznacza ze nie miałabym szans na ciąże w tym cyklu?? nie staram sie o dziecko jeszcze ,zabezpieczam sie ale za pare lat zacznę więc boję sie czy czeste takie cykle moga byc zapowiedzia problemow z plodnoscia???

Gość ona ta wariatka
prosze o odp :(

Gość aalsalsdakdoa
jeśli nie pękł pęcherzyk to nie doszło do owulacji. Jeśli nie doszło do owulacji to nie było szansy zajść w ciążę. Myślę że nie byłoby głupim pomysłem sprawdzenie czy nie masz tak co miesiąc

Gość ona ta wariatka
cholera tego sie bałam... zaczelam brac tabl anty wiec nici z monitorowania cyklu... musze pogadac z moja gin...ale ona mowiac to nie byla zaniepokojona :(

jeśli bierzesz tabsy, to nic dziwnego, że nie miałaś owulacji, bo one właśnie tak działają.

Gość marternik
nie nie..usg mialam robione zanim brałam tabl... wiec cykl miałam "normalny", pozniej zaczełam brac anty.

Gość ona ta wariatka
to wyzej to ja tylko nick mi sie pomylil :)

Też tak miałam. Tyle że prawie w ogóle nie miałam owulacji bo w jajnikach miałam pełno niepękniętych pęcherzyków... Ale 2 miesiące brałam luteinę i podziałała bo teraz jestem w ciąży :)

Gość ona ta wariatka
gratuluje!! :) mam nadzieje ze jak zaczne sie starać to nie bedzie problemu i tak jak Ty szybko zajdę :) a powoli mi sie tak marzyy..ale musimy skończyc studia :/

Gość hgfghhfgh
niepotrzebnie bierzesz te tabsy. itak w tej chwili w ciaze nie mozesz zajsc. pogarszasz tylko sytuacje

Gość ona ta wariatka
czemu tak mówisz??przeciez może ten jeden cykl taki był??

Gość hgfghhfgh
... A MOZE WSZYSTKIE. Jak już wiesz, że coś z Twoimi pęcherzykami jest nie tak to myślę, że rozsądnie byłoby dowiedzieć się co jest nie tak i czy to było jednorazowe czy może masz tak od zawsze.

Gość ona ta wariatka
jak to zrobicm odstawic tabsy pojsc do gina i powiedziec ze cos jest nie tak?? i ze sie boje?? bedzie mi monitorowac cykl czy co?? jak to wyglada i jak czesto?? miała któraś tak??:(

Gość ona ta wariatka
jezu niczego sie tak nie boje niż tego że bede bezpłodna:(((( pociesz mnie ktos ;(((

Gość ona ta wariatka
odp :(

Gość ghf...
odstaw tabsy i zapisz sie do jakiegos DOBREGO ginekologa. Takiego ktory na niepekajace pecherzyki nie przepisze tabletek (nic mnie już nie zdziwi). Owulację możesz ustalić na różne sposoby. Dla leniwych: chodzisz mniej więcej w polowie cyklu do gina żeby sprawdził czy pęcherzyk pęka czy też nie Dla wstydliwych: kupujesz w aptece testy na odbytą owulację Dla wytrwałych: mierzysz codziennie temperaturę, jeśli będzie skok to będzie też i owulacja. Tabletki to imo najgłupsza rzecz jaką mogłaś w tej sytuacji zrobić. Być może pęcherzyki nie pękają u Ciebie w ogóle a wtedy jesteś naturalnie bezpłodna i tylko niepotrzebnie trujesz się tabletkami. A pęknięcie można wywołać sztucznie więc aż tak strasznie się nie martw. Po prostu idź do dobrego ginekologa, wypytaj co i jak. Jak Cie oleje to idz do innego ginekologa. Jeśli chcesz mieć dzieci to nie olewaj sprawy.

Gość ffyvhgjhbvnjhgf
A jeśli nie pęka pęcherzyk to czy mimo wszystko są takie objawy owu jak temperatura czy odpowiedni śluz??

Gość ona ta wariatka
nie wiem nigdy nie mierzylam temp... ale w takim razie pojde do lekarza i przestane brac te tabsy... tylko dlaczego lekarz nie zareagował wtedy??:( mam nadzieje ze to ze nie pekaja np zawsze to nie koniec swiata i da sie cos z tym zrobic...

Gość fasdasdasdasdas
wzrost temperatury jest wynikiem pęknięcia pęcherzyka.

Gość ona ta wariatka
czyli odstawic tabl i mierzyc temke tak? jak bedzie wzrost to jest owulacja?? ale przeciez po tabl nie wiadomo kiedy wróci normalny cykl - różnie to bywa :((( co mi grozi jak teraz to oleję?? no i co z antykoncepcja... ehhh..

Gość fasdasdasdasdas
masz dwa wyjścia Albo dalej będziesz brała tabsy czy to jest potrzebne czy nie a badanie siebie odłożysz na te 5 lat kiedy na leczenie może okazać się za późno choćby ze względu na Twój wiek (wiek w którym można bezpiecznie urodzić pierwsze dziecko) Albo dowiesz się co i jak z Twoim cyklem, chwilowo tabsy zamienisz np na gumki, jesli wszystko jest ok to albo wrocisz do tabsow albo znajdziesz cos zdrowszego. Jeśli jestes nieplodna to nie bedziesz sie niepotrzebnie trula tabletkami i korzystala z bezpiecznego seksu, miedzyczasie podejmujac proby leczenia Na niepekajace pecherzyki są sposoby. Lepiej jednak wiedziec wczesniej niz pozniej co jest nie tak z twoim organizmem.

Gość ona ta wariatka
mam 23 lata za 3 lata pewnie bede chciała zajść w ciążę... bedzie za pózno?? przestane brac anty i zaczne monitorowac cykl jesli bedzie ok , przeciez mogło byc jednorazowo , to wróce do tabl.... musze tylko pomyślec nad inna metoda anty... czesto uprawiam seks naprawde wiec gumki sa srednim rozwiązaniem ... :(