Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama i problem z ubraniami

ubieranie i placz

Polecane posty

Gość mama i problem z ubraniami

moja corka od urodzenia nie lubi jak ją sie ubiera,teraz ma prawie 9 miesiecy i jest to samo ,ciagle jak mamy gdzies wyjsc to jest wojna -kopie, wrzeszczy ,placze ,wyrywa sie .W ogole z nią nie wychodze na spacery w dzien tylko czekam jak mąż przychodzi popoludniu z pracy i wtedy wspolnymi silami Ją ubieramy .Nie daje rady ją sama ubrac jeszcze siebie i jak normalni ludzie wyjsc na spacer . Czy ktoras z mam tez takie cyrki z dzieckiem przechodzi ?? moze są jakies na to sposoby zeby to dziecko zaczelo sie chciec ubierac?

Gość XXXwrednaXXX
nie tylko ty tak masz. Moje dziecko ma teraz rok skonczony a od kiedy przeszedł rotawirusa i trzeba bylo na obchodzu tylko rozbierac i ubieradz dziecko nienawidzi sie ubierac! tez mam problem z ubraniem go nie pomaga zagadywanie., zabawki ani nic innego. tylko ze mi sie udaje wyjsc z domu ;p

Gość kasiunia
bedzie tylkog orzej moja ma 2.5 roku i ucieka tez nie lubi sie ubierac wiec poki niechodzi to pol biedy gorzej jak pomieszkaniu trzeba jeszcze ganiac , chociaz teraz nauczyla sie sama ubierac to mimo ze lduzej trwa to czasem robi to sama przynajmniej mniej nerwow

Mój ma 5miesięcy i jest to samo, jeszcze pielucha, rajstopy i spodnie..jakoś, jakoś, ale dalej masakra. Mój sposób to odwrócenie uwagi, ostatnio.gwiżdżę;) pomaga ;)

Gość xxxxxxyyy
Dosc typowy problem - u mnie sprawdza sie skrecanie ogrzewania i otwarcie szeroko okna/balkonu - jasne, ze dziecko nie chce sie ubierac w kombinezon, szalik, czapke w cieplym mieszkaniu - jest mu cieplo wiec, nie widzi powodu - jak schodzisz mieszkanie zobaczysz , ze problem zniknie:)

Gość pufa z aksamitu
U nas podobnie. Płacz i histeria przy ubieraniu. Dopiero jak zaczęłam otwierać okno w trakcie ubierania, to sytuacja się poprawiła. Wcześniej zanim wyszłam z nim na spacer był spocony i upłakany.

Gość matylda0322
mam to samo ,mam sposob taki ze nakladam ciuchy w domu a na klatce schodowej zapinam Ją dopiero i czapke ubieram .

Gość ja slyszalam ze dzieci ur
ze dzieci urodzone na wiosne lub w lato nie lubia sie ubierac poniewaz przyzwyczajone są do lekkich ubran a jak sie chlodno zaczyna robic to zaczyna sie katorga bo nie jest przyzwyczajone do grubych kurtek a tu bah trzeba ubrac cieplo dziecko ,najlepiej to znosza dzieci urodzone wlasnie jesienia czy zima bo od poczatku dzieciatko ubiera sie w grube ciuszki i jest do tego przyzwyczajone .

Gość greeettaaa
nie prawda moje rodzone 29 paź i też nienawidzi ubierania

moja córka ma 14 miesięcy z ubieraniem jest tragedia, wyrywa się, kopie, płacze, krzyczy jak by ją ze skóry obrywali, nic nie pomaga, z biegiem kolejnych miesięcy jest tylko gorzej, sposobów brak musi wyrosnąć, ale jak już jest ubrana to wystarczy że ją wezmę na korytarz od razu się uspokaja....

a ja myslam ze robie cos zle,moj nie lubi sie dlugo ubierac-najlepiej wychodzi na stojaco,ale mamy tez problemy ze zmiana pieluchy na lezaco :)