Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolok

czy mój chomik zaszedł w ciąże

Polecane posty

Gość kolok

moja samiczka bardzo duzo rorobi zapasy i wrzuca to wszystko do trucin ale gryzie mnie gdy chce dac jej jesc i jest straszni agresywna na samca i robi takie gniazdko z trucin ale małe

Gość piooop
Jest takie prawdopodobieństwo.. powodzenia.. bo jest możliwość że Twój chomik nie przeżyje ciąży..albo zabije małe..albo samiec to zrobi.. albo z małymi coś będzie nie tak.. no jest jeszcze prawdopodobnieństwo że małe pójdą na "karme". Po co je rozmnażałaś? Mało jest nieszczęśliwych zwierząt?

Gość ciastrczkowy potworeek
To normalne zachowanie chomika. Radzę Ci zostawić go w spokoju, nie zagladać i nie dotykać, bo po porodzie z jej dzieci nic nie zostanie.

Gość piooop
Mam nadzieje że wiesz o tym że nie wolno małych dotykać, jeśli zostawisz zapach na zwierzęciu to matka może je najzwyczajniej pozabijać. Zreszta samiec trzymany razem też może to zrobić.. Skoro rozmnażasz zwierzęta to powinnaś się dowiedzieć o wielu rzeczach... Np. zwierzaka w ciąży karmi się nawet inaczej!

Gość biok
ajak będo małe i przezyjo to na ile mam rozdzielic samca

Gość piooop
Najlepiej na zawsze, bo każda kolejna ciąża naraża samice na powikładnia które często kończą się śmiercią. Zależy też jaka to rasa chomika, są różne.. i nie wszystkie trzymane powinny być w grupie czy nawet w parze bo pewnego dnia wrócisz do domu a jeden z nich będzie rozszarpany. Rozdziel je na zawsze.. i módl się żeby było wszystko wporządku. Małym znajdź dom żeby nie trafiły jako pokarm dla węży i karm ją tak jak się powinno. Inaczej dba się o zwierze które jest w ciąży

Gość kolok
a co dawac małym do jedzenia jak skączo sac mame czy trzeba jakies specialne karmy czy nie