Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anerka

Psy na wilki

Polecane posty

Gość cxsz
byly pewnie glodne :D

Gość dauedos140585
A moze to slawetna puma dala o sobie znac? A nie zaden wilk

Gość dauedos140585
Wilki by ci psow nie zjadly

Gość dauedos140585
A moze to zmutowany kot, albo przerosniety rys, albo el chupacabra

Gość ddsfdf
ja bym spróbowała z kaukazami, jużakami lub owczarkami środkowoazjatyckimi owczarki niemieckie? te psy nie nadają się już do niczego. wystarczy popatrzeć jak pracują na szkoleniach z obrony, ledwo łapią rękaw zębami a przymierzają się do tego jak starsze panie, poza tym są tchórzliwe

Gość ddsfdf
olko, rozumiem że lubiłaś wilki póki sądziłaś że jadają trawę, tak?

Gość dauedos140585
tyle ze wilki zajadaja trawe, czasami. To ponoc poprawia im trawienie.

Gość dauedos140585
Wedlug mnie to niedzwiedz albo puma o ktorej bylo glosno

Gość olkokjskod
to były 3 wilki. dziś była komisja i leśniczy. musieli to zobaczyć by móc wypłacić odszkodowanie

Gość koleś z gór
a ja wyłożyłem trutkę i możecie mnie w dupę pocałować ze swoimi wilkami. Wytruję kurewstwo

Gość fajing
Żaden pis nie ma szans z wilkiem podobnej wielkości. Pies musi być sporo większy żeby stawić czoło wilkowi. Dobrze wyszkolony pies odstrasza wilka , nie atakuje. Ciekawe spostrzeżenia hodowcy CAO który miał tez 2 wilczyce. google: azjata-i-wilk

Gość Kangal
W rzeczy samej, ale kangal (pies turecki) jest stworzony do pilnowania stada i on niczego praktycznie się nie boi. I ma szczęki dużo silniejsze.

Gość pewnie że pies da sobie rade
fajing Żaden pis nie ma szans z wilkiem podobnej wielkości. Pies musi być sporo większy żeby stawić czoło wilkowi. Dobrze wyszkolony pies odstrasza wilka , nie atakuje. Ciekawe spostrzeżenia hodowcy CAO który miał tez 2 wilczyce. google: azjata-i-wilk Oj człowieku ty jeszcze nie wiesz co psy potrafią z wilkiem zrobić np Jak powiedział mój przedmówca (kangal) to rozszarpał by wilka zanim ten by zdążył się zorientowac co jest pięć :):):):):)

Gość Value Hummanity
02:36 [zgłoś do usunięcia] pewnie że pies da sobi Spory odsetek rozmaitych psychopatów szerzy takie opinie na rozmaitych forach czego to pies z wilkiem by nie zrobił.Tylko,że jak idzie o wykazanie tego to wrzucają jakieś poyebane nagrania,na ktorym jedno dzikie zwierzę zmuszone jest się bronić po długim i często wyczerpującym pościgu przed najczęściej kilkoma psami. To wg tych osób jest dowód na to że pies da radę. Pewien odsetek pojedynczych konfrontacji przykładowo willa kończy się jego zejściem rzeczywiście ale w 99%.Gdy miał przykładowo pecha bo pies uchwycił go za kark lub krtań a dodatkowo wilk nie mógł poradzić sobie z kolczatkąktóra te chamy zakładają psom]albo coś było już ze zwierzęciem nie tak. Było chore.Gdybyś dał te same szanse kalganowi i wilkowi co do deficytu kalorii i wysiłku. Przed dorosłym pełnym sił samcem alfa Kalgan nie szczuty przez tego który go chowa ustąpiłby wilkowi terytorium bo w przeciwnym wypadku przypłaciłby to życie. Tego typu racjonalizacje i wywody często podpiera się jakimiś materiałami to często dzieło ludzi infantylnych,pozbawionych honorowej zdolności obcowania z przyrodą. Rozmaitych półgłowkowatych pseudomyśliwych i innych żałosnych do bólu cymbałów.

Gość Soshi
Tylko totalnie głupi wilk podejmie się walki z psem, z którym szansy wygrania nie ma. A już na pewno nie będzie walczył z grupą psów. Wilki to urodzeni łowcy i drapieżniki. Są bardziej zdeterminowane, sprytniejsze i szybsze. Niestety w większości wypadków pies nie ma nawet najmniejszych szans w starciu z wilkiem 🖐️

Gość Soshi
przypadków* Zresztą Wilki atakują z reguły w stadzie, więc prawdopodobieństwo wygrania z jednym czy dwoma psami jest raczej kiepskie 🖐️

Gość fajing
W Tucji jak i na Kałkazie wilki są małe dlatego te psy ( CO, CAO, kangal i moim zdaniem najlepszy Sarplaninac) maja jakąś szanse. Na takie wilki to nawet z orłami polują. Z większymi wilkami np. tymi z Alaski, kanadyjskimi lub polarnymi największy pies nie ma szans. Są też wilki olbrzymy: http://www.kryptozoologia.pl/czym-moze-byc-waheela,437,24,artykul.html

Gość dauedos140585
Value Hummanity AAaaaa pierdolisz kurwa :D a prócz obrażania przedmówcy trolku umiesz to sformułować w jakieś normalne logiczne zdanie ?? :), ja też jestem za tym że kangal jego rozniesie. I nie tylko kangal

Gość fajing
Psy maja słabą kondycje i małe zęby niestety bez szans z wilkiem. Pies musi być sporo większy tak min. 3/2 wielkości wilka żeby powalczyć i może wygrać przy sprzyjających okolicznościach. Nie widzę kangala z kolczugą na 60kg wilka.

Gość Fajadegong
ahahahahahaha wow aaaa zajebało tekstem paru amatorów, że kangal nie ma szans z wilkiem, to to samo jak bym powiedział że pies nie ma szans z kotem :D Ja tego samego zdania jak inni kangal by go zajebał ;]

Gość Figlarska lala1993
Ja nigdy nie na widziałam walk psów itp. Ale kangal ma spokojnie szanse z wilkiem choć wiadomo, że wilków jest wataha. Nie tylko kangal by sobie dał z nim radę widziałam na youtube walke wilka z pitbullem owszem pitbull przegrał ale też powalił wilka do parteru :P a tutaj znalazłam właśnie dwa filmiki z kangalem. http://www.youtube.com/watch?v=7YYQvgKgAlw http://www.youtube.com/watch?v=1OM4lKOaxME

Gość samica alfa^
Pojedynek wilk vs kangal - siły wyrównane. Pojedynek sfora wilków - kangal - pies nie ma najmniejszych szans, a proszę zauważyć, że raporty z ostatnich kilku lat pokazują, że populacja wilka w Polsce rośnie z roku na rok. Wilki to gromadne zwierzęta, polują w grupie, więc z całym szacunkiem :)

Gość samica alfa^
Tylko że na terenie Rosji żyje kilka gatunków wilka. Euroazjatycki ma od 60kg wzwyż te wasze kangale mają pies do 65kg, suka od 45 do 55kg 🖐️

Gość oho zaczyna się temat -.-
samica alfa. heh no niech ci będzie ale w real jest inaczej :D

Gość fajing
Musi być kilka psów. Jednego to duży wilk się bać nie będzie potraktuje go jak obiad. A stado jak przyjdzie to porażka. Może kilka podhalanów i jeden np. Sarplaninac. To chyba wystarczy żeby wilki nie zaatakowały. Co do kangali. Kangal gryzie najmocniej z psów. I co z tego? Widziałem nie raz jak przegrywa z CAO. A swoje najsilniejsze psy Turcy boją się wystawiać w turniejach psów pasterskich. Myślę że jest kilka ras na mniej więcej tym samym poziomie. Za masywne i za duże psy dostają po dupie bo kondycja im nawala. A szacunek wilka mocno zaniżony. Wielki 90kg wilk spokojnie ściśnie jak kangal lub mocniej. A przy jogo wielkich zębach będzie znacznie bardziej bolało.

Gość samica alfa^
To co w realu niby sięgają 100kg? :D Nie popadajmy w paranoję. Nie ma skutecznego i dobrego środka na wilki.

Gość Value.Humanity
Do postu: 11:48 [zgłoś do usunięcia] dauedos140585 Co zabolało Cie co?;)Pewnie jesteś jednym właśnie z takich trepów. Napisałeś a właściwie pytasz o zdania logiczne w moim poście. Otóż pragnę Cię poinformować,że cały mój pierwszy tu post składa się z ciągu zdań w sensie logicznym opartych na sądzie bądź konstrukcji opisu wynikajacego z procesu wnioskowania. Jeśli do Ciebie nie dociera to co napisałem lub tego nie rozumiesz(co zresztą mnie nawet nie dziwi)to już Twój zasrany problem i uzwojenia. Na koniec poczytaj sobie to co sam piszesz zanim zaczniesz krytykować- "ja też jestem za tym że kangal jego rozniesie." Cóż za empiryczna głębia bije z tej wypowiedzi:D Żal do kwadratu. (ps i nie pisz tu później pod innymi nickami,że się ze mną nie zgadzasz bo i tak będzie wiadomo,że to ty) Należy się pewne słowo uwagi na temat postu Soshi.W istocie Wilki atakują gromadnie co do zasady. Nie podejmą też ataku samemu chyba,że odeszły ze stada próbując np stworzyć swoje.Nie podejmą też samotnie konfrontacji z własnego popędu z kilkoma psami(jak i pies samodzielnie takowej nie podejmie ze zbliżonych rozmiarów i możliwości drapieżnikiem-chyba,że jest w grupie i odpowiednio szczuty). Soshi-miałem na myśli sytuację gdy jeden wilk wpada w obławę i musi się bronić bo nie ma wyboru. Prawdą też jest to co ktoś tu napisał iż sporo zależy od cech danego podgatunku Wilka.Kaukazkie na które się poluje z wykorzystaniem psów Kalgan są nieco mniej masywne niż Np Wilki zamieszkujące Amerykę Północną (np tereny rezerwatu Yellow Stone)a z takimi to już Kalgan by sobie łatwo nie poradził.Zresztą cała ta dyskusja na wątku w pewien sposób jak i inne tego typu idą w idiotycznym kierunku jak bywa często

Gość dauedos140585
mmhmm dobrze wiedzieć :)