Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

United_90

Dodatek mieszkaniowy - ile mogę dostać?

Polecane posty

Jak w temacie. Napiszcie czy pobieracie taki dodatek i jak to wygląda. Ale nie piszcie, że trzeba złożyć wniosek, bla, bla bla - o juz wiem. Chce wiedziec jak to wyglada po otrzymaniu pozytywnej decyzji. Wynajmuję mieszkanie. Mój dochód to 0zł + 400zł alimentów (co się nie wlicza niby). Pomagają mi rodzice. Czynsz za mieszkanie to 700zł + rachunki.

Gość Deja Vu xxx
Teraz weszły nowe przepisy. Jako dodatek mieszkaniowy mozesz sobie wybrać: albo pralka albo lodówka.

Gość wrednamalpa
ale alimenty się wliczają tak jak i zasiłek rodzinny

Gość dodatkowaa paannaa
kiedyś dostawałam, jak straciłam pracę. Mało, że wliczały się alimenty to jeszcze pani pytała: a skąd miałam pieniądze na jedzenie? Odpowiedziałam, że pozyczałam. A ile? powiedziałam ile. A pani te pożyczki doliczyła do mojego dochodu!!! Serio. Więc mów, że z oszczędności, które ci sie własnie skończyły

Gość mam ten dodatek
alimenty sie wlicza dostaje 200zl dodatku

Gość wrednamalpa
ja mieszkam z teściami i otrzymaliśmy 480 dodatku

Gość wrednamalpa
zimą płacimy 780 zł po odjęciu zostaje do zapłacenia 300

Gość mam ten dodatek
bada ci wiercic dziure jak to tylko 400zl alimentow a 700zl czynsz?:O zobowiaa pania z mopsu do zrobienia wywiadu srodowiskowego

Gość wrednamalpa
o tak w tych urzędach są bardzo wredni, zachowują się co najmniej tak jak oni by płacili te pieniądze z własnego portfela

No wiem, że te wszystkie "POMOCNE" istytucje robia wszystko, żeby kasy od nich nie wydrzeć ale moze się uda... Jak myślicie - ile mogę dostać przy 400zł dochodu?

Aha i jeszcze jedno. Nie mieszkam w mieście gdzie jestem zameldowana. Czy musze składać wniosek tam gdzie jestem zameldowana, czy w miescie w którym mieszkam?

Gość mam ten dodatek
ja wlasnie mam ok 400zl dochodu a czymsz 500zl i dostaje 200zl dodatku nie przekraczasz normy powierzchniowej?

Gość olusia766
Czesc wszystkim.... Mam dziecko 2 letnie i chłopaka który sięuczy i ma rentę po ojcu wynosi ona nie całe 420 złoty a na syna mam te 77 złoty.. Chcemy wynająć pokój bo nie moŻeszemy się dogadać z rodzicami... Mogę składać o dodatek mieszkaniowy i zasiłek okresowy.. Żyliśmy na łasce rodziców bo te 420 złoty szło na książki i dojazdy do szkoły... Proszę pomóżcie mi... I ile mogla bym dostać tego zasiłku i dodatku??

Gość Magis
Do olusi. jak dobrze obliczylam to dostaniesz 435.5 zl zasilku okresowego

Gość hekateeeeeee
sluchajcie ile dostane dodatku mieszkaniowego przy dochodzie ok 700zl jest to zasilek pielegnacyjny na dziecko z orzeczeniem o niepelnosprawnosi

Gość hekateeeeeee
moze ktos z was sie zna i mi doradzi, jestem w bardzo kiepskiej sytuACJI zbieram sily zeby odejsc od meza ktory zneca sie nade mna i corka psychicznie i fizycznie, uciekamy na drugi koniec polski . postanowilam wszystko zaplanowac

Gość Pincccia
Ale patologie :O współczucia...

Gość Minionek 1990
Czy ktoś z was mógłby mi obliczyć w przybliżeniu jaki dodatek mieszkaniowy mogę otrzymać jeżeli mam dochodu w 1355 netto z czego wynajem mieszkania to 800 czynsz 250 i reszta opłat ok 159 zł.

Gość gość
Nikt nie wyliczy ci dodatku bez konkretnych dokumentów. Do dochodu brana jest kwota brutto po odjęciu KUP i składek ZUS. Nie napisałaś ile za co płacisz i ile metrów ma lokal.

Gość gość
Czy ktoś miał podobną sytuację, wynajmuje mieszkanie 44 m2, jestem sama z córka, złożyłam wniosek na którym były wyszczególnione opłaty do spółdzielni mieszkaniowej na ok 520 zł i czynsz do zarządcy budynku czyli właściciela 850 zł - dostałam dziś decyzje, że przyznano mi dotację w kwocie 165 zł !! To jakiś absurd 165 przy kosztach wnet 1400 ???? To tak jakby brali pod uwagę tylko to co płace do spółdzielni...

Gość Klaudia

Też tak mam czynsz 1300+w0da50zl prąd 170 i ogrzewanie gazowe 250 mies. a dodatek tylko 260zl a zarobek2600na 4 osoby