Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmysłowamamaoliwci

Jak zapobiec wypadnieciu zebów po porodzie??

Polecane posty

Gość zmysłowamamaoliwci

Mam bardzo słabe zęby, przez to ze kiedys narastało mi po kilka i usuwalam nowe i zdrowe. Ogolnie w mojej rodzinie jest to norma, ze ktos ma jakiegos sztucznego zeba w mlodym wieku lub juz szczeke. Bardzo dbam o zęby, chodze do dentysty, ale znowu w jedynkach pojawila sie prochnica, a nie mam znowu kasy zeby isc po kolejna plombe, ktora kazda kosztuje ok 100zl.. Pije magnez i zelazo a mimo to widze ze cos niedobrego sie dzieje z moja jama ustna

Gość Edmunt Pipa
może zaklajstrować niemowlęciu usta?

Gość zmysłowamamaoliwci
bardzo zabawne, po co sie wypowiadasz skoro nie masz nic sensownego do powiedzenia w temacie??

moze tak zacznij jesc produkty bogate w wapn? i chodz do dentysty , to ze mozesz miec skłonnosci do słabych zębów i próchnicy nie usprawiedliwia zaniedbania poza tym jesli nie masz pieniędzy na prywatne wizyty lecz sie państwowo

Gość magnez i żelazo nic nie ma
do zębów i ich wypadania. Musisz zbadać sobie poziom wapnia, bo tego najprawdopodobniej ci brakuje :)

Gość zmysłowamamaoliwci
Ale ja napisałam, ze dbam o zeby bardzo, myje 3 lub 4 razy dziennie, uzywam płynu do plukania jamy ustnej oraz nici dentystycznej i to od zawsze, a nie odkad zeby zaczely sie psuc. Do dentysty równiez chodze, ale do kazdej z jedynek robilam wciagu 6 miesiecy po 2 plomby, i tak chodze panstwowo, ale białe plomby kosztują 100zł, a nie wsadze sobie siwych na przód zębów bo to widac :( Pije mleko litrami, ser zólty, nabiał. wszystko co bogate w wapn. U nas juz tak jest :(

Gość zmysłowamamaoliwci
Nie potrafie tego wytłumaczyc, ale oni to "borują" wsadzaja plombe, a tu za jakis czas tak jakby ta próchnica wyłaniała się za plombą i trzeba wstawiac nową i wieksza

Gość szkliwiankowa miass
a co ma poród do żebów ? duupą rodzisz a nie japą, no chyba że uprawiałas seks oralny ...co za lodziara