Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Haniś87

7dniowa przerwa

Polecane posty

Czy podczas 7-dniowej przerwie jest nadal działanie antykoncepcyjne gdy 8 dnia rozpoczynam zmienione o słabszej dawce tabletki antykoncepcyjne? A mianowicie przechodzę z Gravistatu 250 na Yasmin. Czy jest w tej sytuacja możliwość zajścia w ciąże podczas tej 7-dniowej przerwy? Z góry dziękuje za podpowiedzi!

Gość malinowaa.owocowka
jesli bierzesz tabletki zalozmy 21/7 to pelne dzialnie jest tylko wtedy gdy bierzesz je nieprzerwanie tzn bierzesz 21, 7 dni przerwy i znow zaczynasz kolejne opakowanie..

Dziękuj Ci za odpowiedz ja własnie biore 21/7dni przerwy tylko ze teraz podczas tej przerwy kochałam z swoiom chlopakiem bez dodatkowego zabezpieczenia podobno tez sie jest bezpiczna w czasie tej przerwy także nie pownnam sie chyba zamartwiac tylko ze teraz zmienialam tabletki na słabsze i dlatego mam dylemat czy ta antykoncepcja jest zachowana???mialas może podobna sytuacje co myślisz o tym???

Przy zmianie na słabsze najlepiej nie robić wcale przerwy. Jeżeli kochałaś się w przerwie to zaczęłabym nowe opakowani jeszcze w czasie jej trwania. Nie czekała pełnych 7 dni tylko już.