Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiulek-k21

Grupa krwi...

Polecane posty

Gość kasiulek-k21

Mam pytanie. Czy do porodu potrzebny jest oryginał grupy krwi czy wystarczy że w karcie ciąży jest napisane?

Gość koniecznie musi być
oryginał

Gość koniecznie musi być
taka ciekawostka ja miałam w dziecięcej ks.zdrowia A Rh+ i zawsze tak podawałam, w szpitalu wymagali oryginału, więc wyrobiłam i niespodzianka: A Rh-

oryginał - ja wyrobiłam kartę z grupą krwi. Na porodówce od razu zapytali się o grupę krwi. Inne badania były mniej ważne.

Gość do koniecznie musi być
Ja mialam to samo, później okazało sie tam grupę krwi matki wtedy wpisywali;)

Gość anka skakanka 00999
a ja mam inne pytanie, mam oryginalną kartkę ale z panieńskim nazwiskiem. czy będę musiała zrobić nową grupę?żeby było już nowe nazwisko? bo grupę miałam robioną przed ślubem.

Gość do koniecznie musi być
Jezeli masz pesel na tym wyniku to jest ok.

Gość a ja to po prostu...
anka skakanka 00999 - też tak mam, ostatnio jak byliśmy w szpitalu - fałszywy alarm co prawda :D ale mnie przyjmowali na oddział, zabraliśmy ze sobą akt małżeństwa - bo mam kartę ciąży też na panieńskie, w każdym razie nie było problemu, zawsze w dowodzie osobistym jest nazwisko panieńskie i obecne więc mogą sprawdzić. Co nie zmienia faktu, że jak będziesz miała wolną chwilę to wyrób sobie kartę, tam wpiszą już nowe nazwisko.

Mnie niestety cofnięto z panieńskim. Jestem dawcą krwi i miałam zaświadczenie z krwiodastwa jaką mam grupę ale była na panieńskie nazwisko i niestety musiałam wyrobić kartę na nowe nazwisko.

Gość anka skakanka 00999
w karcie ciąży mam wpisane nowe nazwisko ale na papierku z laboratorium mam panieńskie :)